реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Які окуляри взяти з собою на відпочинок?

Сонцезахисна оптика - перше, про що варто подумати, збираючись у відпустку. Причому неважливо, куди ви їдете: на море, в гори або просто на природу. Сонцезахисні креми оберігають шкіру від опіків. Ті ж функції виконують окуляри щодо рогівки. Вибирайте сонцезахисні окуляри на https://kievlinza.ua/catalog/solntsezashchitnye-ochki/ - це інтернет-магазин з сертифікованою продукцією.

Що таке клас захисту?
Темні лінзи мають різну щільність тонування, а, отже, різну здатність пропускати світло до очей. Залежно від щільності тонування, виділяють п'ять класів захисту: від косметичних до професійних. Косметичні або декоративні лінзи пропускають від 90 до 100% світла і стільки ж ультрафіолету. Вони взагалі не захищають очі. Їх радять носити тільки в приміщеннях або на вулиці в похмурі дні.

Класи захисту позначаються цифрами від 0 до 4 і точними даними про світлопроникності моделі. Візуально, по щільності тонування, визначити категорію захисту неможливо, тому інформацію варто шукати в паспорті оптики. Для щоденного носіння вибирають моделі 1 або 2 типу світлопроникності, які пропускають до 70% сонячних променів. В умовах великого міста, де сонце частково поглинається кронами дерев, такі окуляри - ідеальні.

У відпустку варто взяти модель 3 або 4 класу. Для моря краще підійдуть окуляри з маркуванням 3, адже вони пропускають лише 20% світла, надійно захищаючи від ультрафіолету. В таких лінзах безпечно перебувати під прямими сонячними променями біля моря чи басейну. Окуляри 4 класу називають професійними, адже вони утримують до 97% сонячного світла і 100% ультрафіолету. Їх радять купувати для відпочинку в тропічних країнах або високо в горах.

Які лінзи безпечніше?
У магазинах представлені два типи очок: зі скляними і полімерними лінзами. Скляні моделі відрізняються 100% передачею кольору і максимальної коректністю передачі зображень. Тобто, вони не спотворюють кольору і при цьому не створюють навантаження на очі. Скло дуже щільне, його нелегко подряпати. Такі окуляри безпечно носити в сумці без чохла, не побоюючись подряпин. Але скло має один вагомий недолік - воно розбивається на осколки, які травмують очі. Для відпочинку цей матеріал не підходить.

Полімерні вироби безпечні у всіх відношеннях. Вони легше, різноманітніше в плані кольорів і дизайнів, а головне - вони апріорі не травмують очі. Полімери - це пластичні матеріали, які забарвлюють в рідкому вигляді. Отже, виробник задає точний% тонування ще на етапі виготовлення лінз. Полікарбонатні лінзи захищають від ультрафіолету, надлишку сонячних променів і навіть відблисків. Ці матеріали сумісні з різними напиленнями, які захищають поверхню від подряпин, відбитків пальців і розлучень.





Коментарі (0)
avatar