реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Як Вайшнорія перемогла Ерефію

Широкомасштабні військові навчання російської армії (для проформи – начебто спільні з білорусами) на території Білорусі за участі 13 тисяч солдат, 70 літаків і гвинтокрилів, 680 бойових машин, 10 кораблів закінчилися. А проходили навчання за легендою війни з вигаданою Вейшнорією.

Так ось навчання показали, що стан російської армії настільки плачевний, коли гинуть не тільки солдати (на навчаннях це трапляється), але й тонуть танки і падають літаки.

Так 14 вересня на аеродромі Шайкова росіяни втратили стратегічний бомбардувальник ТУ- 22 М3,наступного дня отримали поранення при загадкових обставинах (мо, понапивалися в стєльку ) офіцери штабу ВДВ Росії, в тому числі командуючий військово- десантними військами РФ генерал – полковник Сєрдюков, який згодом і помер. В районі Борисоглібська 16 вересня розбився штурмовик Як – 130. «Дружнім вогнем» вертольота були важко поранені двоє людей і знищена командно- штабна машина ВС РФ. Пошкоджено корвет «Нєустрашимий», мобільний комплекс управління безпілотними апаратами, поранено 6 саперів.

Це тільки за даними, які наважилась опублікувати російська преса. А за свідченнями самих білорусів, були ще й танки, що втопилися у болотах, поранені мирні жителі.

Невипадково у соцмережах жартують про перемогу вигаданої Вайшнорії над реальною Ерефією…

Проте задум цих навчань у Кремлі був ретельно спланований на багатостороннє залякування. Перш за все Білорусі, глава якої Алєксандр Лукашенка невипадково відмовився спостерігати за навчаннями там, куди його звали росіяни. Він розуміє, що нещасний випадок може статися і з ним, як колись із Машеровим…

Саме місце проведення навчань – у західній Білорусі (читай – найбільш антиросійській), біля кордонів країн Балтики, що недавно були у складі СРСР, з виходом на окуповану радянськими військами Східну Пруссію – було вибране саме для залякування згаданих країн, а заодно – України і стримування НАТО.

Залякування не спрацювало: президенти і Литви , і України виступили в ООН проти Росії так, що багатьом у носах крутило, а покладисті білоруси, побачивши зблизька російських «гібридів», набралися набагато більше антиросійського духу. Не кажучи вже про країни Балтії – там москалів ніколи не шанували. Нагадаю, що в так званій Калінінградській області (тобто в окупованій Східній Пруссії), де майже нема німців, серед самих росіян зріють видимі сепаратистські настрої, особливо якщо згадати підняття невідомими прапора Німеччини над будинком ФСБ у Калінінграді…

Для НАТО ці навчання стали прекрасною нагодою пересунути ближче свої війська до кордону, через який може полізти гібридна зараза окупації. Те, чого путінці бояться найбільше – військ НАТО біля кордонів РФ, стало реальністю саме завдяки діям їхнього боготворимого Путіна. Америка ж взагалі стала демонстративно вирішувати питання військової підтримки воюючої України.

Тож, що не кажіть, а Вайшнорія таки перемогла Ерефію. Розпад останньої буде скоро. А аткі "війни з Вайшнорією" прокладають Україні шлях до Балто- Чорноморського союзу, який стане реальністю після відходу від влади правлячої нині партії ПіС у Польщі.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, російські військові навчання, Балто- Чорноморський союз, Вайшнорія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar