реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Як оптимізувати логістику за допомогою мультимодальних перевезень?

На сьогоднішній день вантажовідправники мають можливість використовувати різні види транспорту і способи доставки при міжнародних перевезеннях вантажів. І дуже часто буває, що доставити вантаж одним видом транспорту просто неможливо. Але це не проблема, адже зараз є можливість комбінувати способи транспортування, щоб доставити вантаж в потрібне місце.

Що таке мультимодальні перевезення?

Мультимодальні перевезення - це доставка вантажів декількома видами транспорту, тому їх ще називають комбінованими. Незважаючи на різноманітність видів транспорту, мультимодальність здійснюється в рамках одного контракту, а це означає, що існує тільки один коносамент.

Крім того, є тільки один провайдер, який бере на себе відповідальність за вантаж і його пункт призначення. Частина міжнародних перевезень є мультимодальною і включає залізничні, автомобільні, морські, повітряні і т.д.
Рух здійснюється транспортними контейнерами, які можуть легко переходити з одного виду транспорту на інший. Види посадки і висадки зазвичай автомобільні, а в деяких випадках залізничні, в той час як основний транзит включає океан або повітря.

Вантаж при мультимодальних перевезеннях легше відстежувати з наступних причин:

  • менше спілкування
  • поліпшена маршрутизація
  • коротший час доставки

Цей вид транспортування впливає на час доставки вантажу, тип вантажу, бюджетні обмеження і кінцевий пункт призначення.

Переваги мультимодальних перевезень

Через нові обмежень для водіїв вантажівок на час водіння автомобільні перевезення займають більше часу в порівнянні з попередніми роками. Комбінація мультимодальних перевезень необхідна для доставки товарів з пункту відправлення в порт призначення. Крім основної переваги, що полягає в можливості доставки по всьому світу, існують і інші переваги мультимодальних перевезень, а саме:

  1. Менше часу і зусиль
  2. Зниження ціни
  3. Ефективність обробки і доставки
  4. Підвищена транспортна безпека
  5. Один контракт, за яким потрібно стежити
  6. Легше відстеження вантажів

У чому різниця між мультимодальними та інтермодальними перевезеннями?

Інтермодальні та мультимодальні перевезення мають багато відмінностей, але у них є одне спільне - вони обидва включають кілька режимів доставки. Щоб згадати кілька, різниця між інтермодальними і мультимодальними перевезеннями полягає в контракті.

Як було сказано вище, мультимодальні перевезення включають тільки один контракт на всю доставку. Інтермодальні ж обробляються декількома судноплавними компаніями, і всі вони працюють за кількома контрактами, а це означає, що кожен перевізник надає окремий коносамент. Тобто один або кілька контрактів для кожного виду транспорту, включаючи залізничний, автомобільний, морський або повітряний.

Під час цього процесу вантажовідправник також укладає контракти з кожним перевізником, які беруть участь в інтермодальних перевезеннях. Мультимодальність набагато простіше, тому що одна компанія може впоратися з усіма переміщеннями. Крім того, ви можете найняти агента для переговорів з транспортною компанією, і він буде керувати обробкою, навантаженням і затримкою вантажу.

В кінцевому підсумку мультимодальні перевезення допомагають гарантувати споживачам своєчасну доставку та реальну економію коштів. Компанія УкрВіпСервіс https://www.uvs.in.ua/ допоможе Вам організувати мультимодальне перевезення вашого вантажу. При цьому Ви отримаєте: оптимальний маршрут; супровід на кожному етапі; підбір транспорту. Компанія також допоможе отримати сертифікати, пройти експертизу та візьме на себе митне оформлення Вашого вантажу.




Теги:логістика, споживач, перевезення, оптимізація, Послуги


Читайте також



Коментарі (0)
avatar