реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

"Ізраїль - світоч демократії..."

Ізраїльський прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу засудив міністра закордонних справ Франції Жан-Іва Ле Дріана за заяву, що Ізраїлю загрожує "тривалий апартеїд", якщо не буде палестинської держави.

Джерело: The Times of Israel з посиланням на заяву Нетаньягу на заході в Тель-Авіві

Деталі: Як зазначається, Нетаньягу висловив "рішучий протест проти французького уряду і обурливих коментарів міністра закордонних справ Франції по телебаченню".

Він відкинув коментарі Ле Дріана як "нахабне, помилкове твердження, що не має жодних підстав. У Державі Ізраїль всі громадяни рівні перед законом, незалежно від їх етнічної належності. Ізраїль - маяк демократії і прав людини в нашому регіоні ... Ми не потерпимо жодних лицемірних і помилкових моральних докорів з цього приводу".

Передісторія: Жан-Ів Ле Дріан попередив про небезпеку "тривалого апартеїду" в Ізраїлі в разі, якщо палестинці не зможуть створити власну державу. Ле Дріан сказав, що "ризик апартеїду високий", якщо Ізраїль продовжить діяти "відповідно до логіки єдиної держави". Ле Дріан став одним з перших високопоставлених французьких чиновників, які використали термін "апартеїд".
"Українська правда"



Теги:антисемтіизм, нетаньягу, Ізраїль, Близький Схід


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Араби кидають ракети на мирні міста - євреї винні...
Це - те ж саме, як даунбасяни нас обстрілюють - ВСУ самі винні.
Вивернута логіка, якщо вона взагалі є...
avatar