реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Італійський суд під впливом рашистської пропаганди

Суд присяжних італійського міста Ассізі визнав бійця української Нацгвардії Віталія Марківа винним у причетності до вбивства фотографа Андреа Роккеллі під час боїв під Слов'янськом у 2014 році. Про це повідомляє голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький з зали суду.

Сам Марків свою вину заперечує і наполягає на тому, що жодного стосунку до загибелі італійця він не має.

У МВС України обіцяють оскаржити рішення.

"Жахлива новина! Італійський суд засудив Віталія Марківа до 24 років ув'язнення. Нема слів", - написав Олесь Городецький. Це ж підтверджує і кореспондентка "Радіо Свобода" Наталія Кудрик.

"Суд вирішив також направити запит на відкриття кримінального провадження проти народного депутата України Богдана Матківського", - додав Олесь Городецький. Депутат Богдан Матківський - колишній командир взводу Нацгвардії, який давав свідчення на захист Марківа.

Саме оголошення вироку затримали на понад годину. За свідченнями присутніх, у переповненій залі суду було багато представників української громади, а також італійської преси.

Водночас українське МВС передало італійській стороні офіційну позицію, з якої випливає, що італійського журналіста попереджали про небезпеку перебування у підніжжі гори Карачун.

Однак Андреа Роккеллі проігнорував попередження й поїхав у район бойових дій без офіційної акредитації зі сторони України, де потрапив під перехресний вогонь.

Українська сторона стверджує, що насправді італієць та росіянин загинули від мінометного обстрілу зі сторони проросійських сил.

А адвокат Марківа Раффаеле Делла Валле наголосив, що прокуратура міста Павії та родина загиблого намагаються "призначити винного", а не знайти справжнього винуватця.

За матеріалом ВВС Україна



Теги:Марків, Карачун, гібридна війна, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Маловато дали. .
Можно было бы вопрос решить быстрее с помощью осинового кола
avatar