реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Інвестори негативно оцінюють призначення людей Коломойського

Призначення Зеленським людей з орбіти Коломойського загрожують відтоком інвестицій з України

Інвестори негативно відреагували на перші призначення президента Володимира Зеленського, а подальші призначення на високі посади людей з кола бізнесмена Ігоря Коломойського можуть спричинити відтік інвестицій з України, вважає президент Європейської бізнес асоціації та глава інвесткомпанії Dragon Capital Томаш Фіала.
«На жаль, інвестори - за реакціями на єврооблігації і на українську гривню - відреагували на ось ці перші призначення негативно. Перша реакція негативна», - сказав він на форумі «Відповідальність, довіра, інклюзивність: бачення реформ завтрашнього дня. Пропозиції громадянського суспільства».

Подальші призначення співтовариство інвесторів також оцінить як сигнал, додав Фіала.

«Чим більше буде серед призначень людей з орбіти Коломойського, тим більше це призводитиме до зростання вартості наших запозичень, тим складніше буде для корпорацій і для уряду залучати гроші і в Україні, і за кордоном. Ці гроші будуть дуже дорогими, може навіть трапитися відтік інвестицій», - сказав він агентству «Інтерфакс-Україна» в кулуарах форуму.

«Ми дуже сподіваємося, що глава Адміністрації президента (Андрій Богдан - ред.) спрямує свої зусилля в правильне русло. Але є певний скепсис щодо його трек-рекорду і його близькості до одного з олігархів у країні», - додав Фіала.

За його словами, в інвесторів виникає скепсис щодо подальшого потенціалу України рухатися в напрямі встановлення верховенства права, що вкрай важливо для залучення інвестицій у країну.

«Складно уявити, як людина з орбіти Коломойського, котра займалася зворотним, зараз змінить напрям своєї діяльності на 180 градусів і діятиме не на благо олігархів, а на благо країни», - зазначив Фіала, кажучи про новопризначеного главу Адміністрації президента Андрія Богдана. "Главком"



Теги:перемога Зеленського, нові кадри, Коломойський, олігархат, інвестори


Читайте також



Коментарі (0)
avatar