реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Іноземців просять покинути територію Росії

Я знову про загрозу ядерної війни. А точніше про те, якою може бути відповідь цивілізованого світу на цю загрозу, що прозвучала з вуст міжнародного терориста путіна.

На жаль (чи на щастя), політики не завжди озвучують точні плани і потенційні можливості своїх країн у ядерному протистоянні. Але те, що такі плани у них є - вже добре. Насамперед, маю на увазі недавню заяву держсекретаря США Ентоні Блінкена, яка прозвучала у відповідь на ядерний шантаж путіна. Здається, він досить чітко заяв, що в разі використання путіним ядерної зброї США дадуть адекватну відповідь на цю загрозу. І це був не блеф.

Отож, залишається лише здогадуватися, якою може бути ця відповідь. Те, що США через свої супутникові системи контролюють переміщення всіх ядерних боєголовок на території Росії і за її межами (на підводних човнах) добре відомо. А от про те, що наші союзники мають можливості дистанційно перепрограмовувати траєкторію руху ядерних носіїв або активувати їх самоліквідацію відразу після запуску - можемо лише здогадуватися. І якщо такі технології справді існують, то російські громадяни або російські військові першими відчують на собі наслідки бездумного використання ядерної зброї. Не випадково там уже почали закуповувати йодид калію, а найдалекоглядніші громадяни р.ф. почали поспішно залишати свою країну. І не лише, рятуючись від примусової могилізації. Перспектива опинитися в ядерному котлі їх також не дуже влаштовує. Тепер про термінову евакуацію своїх громадян з території Росії повідомили і посольства деяких європейських країн.

Що буде далі? Уважно стежимо за поведінкою терориста номер 1 і заявами світових лідерів.

Віктор КОЗОРІЗ



Теги:Віктор Козоріз, Україна - США, Блінкен, ядерна загроза, широка війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar