реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Ігор Рибаков підкупає виборців!

«Стяжавшая любовь» та святкове застілля – подарунки від кандидата Рибакова до свята Покрови

До свята Покрови Пресвятої Богородиці команда кандидата Рибакова, який балотується за виборчим округом № 207, почала готуватися заздалегідь. Кульмінація агітаційної кампанії згаданого самовисуванця, основана на релігійних настроях виборців, відбулася 14 жовтня у селищі Сосниця. Як повідомляє довготерміновий спостерігач Громадянської мережі ОПОРА, після проведення служби селянам почали роздавати подарунки від імені кандидата, а потім священнослужитель УПЦ Московського патріархату запросив присутніх до частування.

Велике релігійне свято Покрови Пресвятої Богородиці у Сосниці не обійшлося без політичної агітації. По закінченню церковної служби священнослужителі вийшли на двір та закликали селян взяти подарунки від кандидата Ігоря Рибакова. Так, від його імені роздавали пакети із вафельним тортом та релігійною продукцією. Окремо можна було взяти книгу «Стяжавшая любовь», на розвороті якої зазначалося: «На молитвенную память от Рыбакова Игоря и его семьи р.Б. Веры, отр. Екатерины, млад. Никиты, млад. Софии, млад. Даниила и р.Б. Александра, Ларисы, Сергия, Наталии и прот. Василия со сродниками». Після отримання подарунків присутні на «святі життя» були запрошені до святкового столу.

До слова, методи агітації на користь Ігоря Рибакова подібні до тих, що використовувалися під час парламентської кампанії 2012 року, коли він отримав впевнену перемогу тут. Ще тоді мережа ОПОРА повідомляла, що у міста Корюківка до Свято-Вознесенського храму привезено мощі святих угодників Божих. На плакаті, якій було розміщено на дверях до храму, зазначалося, що ця подія відбулася за ініціативи народного депутата Ігоря Рибакова.

Нагадуємо, що вручення подарунків містить ознаки непрямого підкупу виборців. Так, ч. 14 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів» забороняє проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів.

Ольга РИСЬ,
прес-секретар виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА в Чернігівській області



Теги:Сосниця, підкуп виборців, округ 207, опора, РИБАКОВ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar