реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Ічня таки може бахнути!

"Більше 40 тисяч людей можуть постраждати!" -- таке переконання висловив депутат Чернігівської обласної ради В.Кияновський з Ічні на сесії обласної ради, коли обговорювалося питання про стан пожежної та техногенної безпеки території військової частини А 1479, розташованої в Ічнянському районі. Мова йде про боєприпаси, яких більше, ніж навіть у сумновідомій Новобогданівці. Тут другий в Україні за величиною арсенал вибухівки.

У випадку біди доведеться відселяти частину жителів Ічнянського та Прилуцького районів. А на території вибухонебезпечної частини не було навіть громовідводу, -- наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко.

Як повідомив начальник управління з надзвичайних ситуацій Вячеслав Рига, зберігаються 150 тисяч тонн боєприпасів, є план їх евакуації, що виконується як мокре горить. Зрештою, військова частина до жовтня має бути розформованою, але це їй поки що не світить: за січень вивезено лише півтори тисяч тонн. А, як наголосив депут В. Кияновський, 30 відсотків взагалі не можуть транспортуватися. Щоб не рвонуло!

Всі учасники обговорення ситуації обминали важливе питання: за часів Кучми з відома тодішнього керівництва міністерства оборони було викручено з тих старих боєприпасів те, що становило комерційну цінність, а вибухонебезпечний порох залишено напризволяще. Військова прокуратура і справи не порушувала. Олігархи заробили гроші, а рядові громадяни мають тремтіти: рвоне чи не рвоне?

Зрештою, питання ічнянського арсеналу буде обговорюватися на Раді національної безпекита оборони. Поможе?

Василь ЧЕПУРНИЙ




Теги:Новобогданівка, сесія облради, Арсенал, Ічня, Вибухівка, Прокуратура


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
І фото якесь ліве. І стаття, аби що написати. "вибухонебезпечний порох", можна подумати, що є порох і безпечний. "залишено напризволяще", можна подумати, що порох валяється де попало. Хоменко, Рига, Кияновський - великі авторитети в питаннях забезпечення безпеки місць зберігання боєприпасів і порохів.
avatar