реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

І знов повертають землю...

Прокурором Ічнянського району спільно з Держсільгоспінспекцією в області установлено факт самовільного безоплатного використання особою у власних цілях майже 3 га сільгоспугідь на території Більмачівської сільради, - повідомила прес- служба обласної прокуратури..

Усупереч передбаченої ст. ст. 125, 126 Земельного кодексу України процедури набуття у користування земельної ділянки сільгоспвиробник приступив до її обробітку за відсутності будь-яких дозвільних документів, засіяв сільськогосподарськими культурами і жодних заходів на вимогу органів контролю щодо її звільнення не вжив.

До місцевого бюджету за використання земельного ресурсу порушником не сплачено жодної гривні.

Ні Головним управлінням Держземагентства у області, який є розпорядником цих земель, ні Більмачівською сільрадою, на рахунки якої мали б надходили кошти за її використання, заходи до припинення порушення та повернення самозахопленої землі не вживалися.

Фактичне усунення органів влади від виконання своїх обов’язків зумовило необхідність звернення прокурора до суду з вимогою звільнення земельної ділянки. Справа наразі перебуває у провадженні суду.



Теги:дерибан землі, прокуратура в Чернігівській області, Більмачівка


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Потрошку закон повертається
avatar