реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Громадськість Чернігова провела пам'ятну ходу до роковин Голодомору

Цієї суботи, – 26-го листопада декілька сотень представників громадських організацій та політичних партій Чернігівщини взяли участь у пам’ятній ході, вшановуючи жертв Голодомору 1932-1933 років. Хода пройшла центром міста від П’ятницької церкви до пам’ятного знаку Борцям за волю України, а біля храму св. вмч. Катерини відбувся молебень. На початку ходи активісти роздавали всім бажаючим свічі-лампадки. Так, як цей день болить у серці кожного українця, то було вирішено: поменше політики, нехай кожен залишиться наодинці зі своїми думками, горем українського народу. Тож під час ходи було вирішено не розгортати жодних знамен, окрім державних, а після молебню та виступу священиків розійтися по домівках, щоб вшанувати загиблих.

Учасники заходу виклали біля Пам’ятного знаку хрест із запалених свічей-лампадок. Організаторами заходу виступили: Громадські ініціатива "Оновлення Країни", Громадський рух "Третя Позиція", клуб екстремального відпочинку "Семаргл", ВО "Тризуб", КУН, ВГО "Молода Просвіта", ВГО "Національний альянс", ВО "Свобода".

Текст: Олександр ЯСЕНЧУК

Фотографії: Євгеній МАЛЕЦЬКИЙ


















Коментарі (2)
avatar
1
Підтверджую, як учасник: все було строго і красиво. Жодних прапорів, жодних партійних виступів. Але ми не повинні забути, що в ході йшли депутати міської ради Костянтин Іванов, Сергій Аверченко, Олександр Мельник, Юрій Тарасовець. Якщо когось не побачив -- доповніть!
avatar
2
Костянтин Іванов допоміг і фінансово у проведенні цієї ходи
avatar