реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Громадський оргкомітет визначив пріоритети

14 березня 2011 року під головуванням голів обласних організацій «Просвіта» та Української Народної Партії Василя Чепурного та Володимира Ступака відбулося чергове засідання Чернігівського обласного громадського оргкомітету з відзначення 20-ї річниці незалежності України.

Члени Громадського оргкомітету обговорили та затвердили пропозиції до облдержадміністрації щодо відзначення ювілею. Серед них є проведення науково-практичної конференції «20 років незалежності: здобутки, проблеми і перспективи», «круглі столи» та зустрічі в школах, інших навчальних закладах за участю ветеранів національно-визвольного руху, боротьби за незалежність України кінця 80-их – початку 90-их років XX ст.
Крім того, запропоновано органам місцевого самоврядування населених пунктів області провести необхідну роботу з перейменування вулиць та площ у містах, селищах і селах області, а отже виконати розпорядження Президента України щодо ліквідації радянської символіки, пам’ятників Леніну та іншим діячам компартії.
Також комітет визначив власні заходи до ювілею України.
Перш за все, має вийти книга, відбутися цикл зустрічей з видатними українцями сучасності, а молодь проведе культурологічний похід за маршрутом легендарного походу «Козацькими шляхами» 1991 року по маршруту: Чернігов-Мена-Сосниця-Новгород-Сіверський-Дігтярівка-Короп-Батурин.
Громадський оргкомітет вирішив провести 7 квітня «круглий стіл» для обговорення перейменування вулиць у Чернігові і закликав провести подібні заходи у всіх райцентрах області.

Чернігівський обласний громадський оргкомітет
з відзначення 20-ї річниці незалежності України





Коментарі (2)
avatar
1
«Крім того, запропоновано …провести необхідну роботу з перейменування вулиць та площ у містах, селищах і селах області, а отже виконати розпорядження Президента України щодо ліквідації радянської символіки, пам’ятників Леніну та іншим діячам компартії.»

Который раз оппозиционные партии проявляют свою близорукость.
Ведь не это главное для простых людей – чьим именем названа их улица, и стоит ли памятник Ленину в сквере.
Главная задача у народа - это выжить: иметь работу, крышу над головой и все условия для воспитания своих детей. Вот какие первоочередные задачи должны стоять у органов местного самоуправления.
Пройдёт время, и если жизнь у простых людей улучшится, и они убедятся, что жизнь при капитализме намного лучше прежней, то они сами обратятся с просьбой переименовать улицы и убрать памятники коммунистическим лидерам.
А сейчас, своими преждевременными постановлениями, оппозиция только отталкивает от себя довольно большую часть населения. А без поддержки людей оппозиция бессильна.
avatar
2
Тарасе, Ви трохи плутаєте поняття -- Громадський комітет не задля опозиційних цілей створено. власне, це і не є опозиція. Просто 20-річчя незалежності -- це свято для всіх людей, які за неї боролися. І ці люди хочуть відзначити своє свято так, як ми того бажаємо. Без оглядки на владу. І без протистояння з владою. Зрештою, коли 20-річчя створення Народного Руху відзначали при Президенту Ющенку, то ми теж створили громадський комітет. І він зробив неоціненну роботу -- видав книгу солідну.
Питання економіки, виживання -- це не питання Громадського комітету по відзначенню 20-річчя Незалежності.
avatar