реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Громадські слухання про воду і владу

13 листопада 2014 року були проведені другі громадські слухання з приводу підвищення тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення КП «Ревна», в яких взяли участь громадськість міста разом з депутатами міської та районної ради, представники адміністрації КП «Ревна», представниками міської ради та міській голова.

Але почнемо спочатку. Місяць тому КП «Ревна» запропонувала споживачам підвищити тарифи на водопостачання та водовідведення, але не на 20% або 30% від діючих тарифів (до речі, таких тарифів немає ні в одному місті України), а зразу на 120% по водопостачанню – 12,8 замість 5,72грн., та на 50% водовідведення – з 19 на 29,3грн. Хоча і поступово, але яка різниця, якщо зараз ми платимо майже 26 грн. за 1 куб. м, а з підвищенням, повинні платити 43 грн.

Зрозуміло, що це обурило людей, які не розуміють таких зухвалих пропозиції. Тому на перших громадських слуханнях громадою було ініційовано створення громадської комісії, якої було доручено ознайомитись з розрахунками нових тарифів та провірити на підставі чого було запропоновано таке різке підвищення.

Далі склад цієї комісії затвердив міський голова своїм розпорядженням та наказав комунальному підприємству надати всю необхідну документацію для перевірки розрахунків тарифів. Та отримати всі необхідні документи, щоб впевнитися в обґрунтованості розрахунків комісія так і не змогла, бо їй просто не надали всієї необхідної для цього документації. Зате замість того члени комісії за час перевірки отримали від керівництва КП «Ревна» неодноразові нецензурні вислови на свою адресу, а інколи їх просто намагались виштовхати за двері.
Після закінчення строку перевірки міська рада зібрала друге громадське слухання. КП «Ревна» запропонувала тарифи на 3 грн. менші, ніж попередні ( в загальному замість 42,1грн. - 38,84 грн.), але громадська комісія в свою чергу, після ознайомлення з тими документами, які змогла побачити, оголосила ряд зауважень та пропозицій до розрахунків тарифів. На ці зауваження ані керівник комунального підприємства, ані економіст, ані голова міської ради нічого зрозумілого відповісти громаді не змогли. При цьому всі вони чомусь нервували, нікого не хотіли слухати, всім затикали рота, а коли зрозуміли, що переконати людей в правильності своїх розрахунках їм не вдасться, взагалі встали і залишили залу слухань, оголосивши, що далі питання нових тарифів буде розглядати виконком міської ради.

Прикро було дивитися на них, як вони понуривши голови, від свого безсилля, мов щури покинули судно, а може їм показалось, що вони вийшли «з достоїнством».

Шановні семенівці! Ми з вами постійно чуємо, що КП «Ревна» збиткове підприємство. Так може справа, як в тому народному вислові, « діло в тому хто сидить за кермом підприємства». Написали ми цього листа для того, щоб хто не мав можливості бути присутніми на цих слуханнях, знали як звертаються до людей представники міської ради та комунального підприємства. Вони мабуть забули хто їх вибирав і що вони нам обіцяли. Вони мабуть забули, що комунальне підприємство «Ревна» - це власність громади, а її керівника громада на певний строк найняла на роботу. Так само, як і міського голову.

Але ж ми хочемо нагадати, що ми люди, а не бидло. А весною мабуть будуть місцеві вибори, так що давайте думати кого вибрати на цей раз.

Споживачі води м. Семенівка, мешканці багатоповерхівок.



Теги:водопостачання, Ревна, тарифи, комунальні послуги, Семенівка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar