реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Громадяни Російської Федерації теж мають право на спадщину

Оподаткування доходу, отриманого фізичною особою – нерезидентом на території України у вигляді спадщини, здійснюється згідно із нормами ст. 174 розділу IV Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VІ. Відповідно до пп. 174.2.3 п. 174.2 ст. 174 ПКУ для будь-якого об’єкта спадщини, що успадковується спадкоємцем-нерезидентом від спадкодавця-резидента застосовується ставка податку, визначена у п. 167.1 ст. 167 ПКУ (15% та 17%).
У разі, якщо загальна сума отриманих платником податку у звітному податковому місяці доходів перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року, ставка податку становить 17 відсотків суми перевищення з урахуванням податку, сплаченого за ставкою 15 відсотків.
Особами, відповідальними за сплату (перерахування) податку до бюджету, є спадкоємці, які отримали спадщину.
Крім того, спадкоємці-нерезиденти зобов’язані сплатити податок через банківські установи до бюджету до отримання свідоцтва про право на спадщину, за місцем нотаріального оформлення такого свідоцтва (за місцем розташування робочого місця приватного нотаріуса або державної нотаріальної контори).
До 1 травня 2012 року необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи та задекларувати всі вклади, отримані у спадщину та зазначити суму податку, яка була самостійно сплачена на дату подання декларації. Також до 1 серпня 2012 року сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій декларації.
ДПІ у м. Чернігові Державної податкової служби





Коментарі (0)
avatar