реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Грип у Чернігові ще не всівся

Епідеміологічна ситуація в Чернігові та області на контролі. Наразі, в місті спостерігається зростання захворюваності мешканців на грип та ГРВІ, проте до епідемічного порогу ще далеко.

За 46-й тиждень у Чернігові захворіло 1741 особа, з яких - 1152 дитини, рівень захворюваності нижче епідемічного порогу майже на 52 відсотки, повідомляють в Державній санітарно-епідеміологічній службі.

Щодо ситуації в області, то за 10 місяців 2016-го захворіли на грип та ГРВІ 165 тисяч осіб. За 46-й тиждень - 4 тисячі 739 осіб, з них 2 тисячі 979 дітей, рівень захворюваності нижче епідпорогу на 61 відсоток. Госпіталізовано 143 людини, з них 114 дітей. Випадки грипу серед населення Чернігівщини не реєструвалися. Але проблема полягає у відсутності вакцини проти грипу. Про це доповів під час ранкової наради в міській раді начальник управління охорони здоров’я Владислав Кухар.

Попит на профілактичні щеплення у чернігівців є, зазначив міський голова Владислав Атрошенко. Він зауважив, що не зважаючи на ризики, яких побоюються виробники, хоча б частина вакцин потрібна.



Теги:епідеміологія, грип, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar