реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Григорія Данька звинуватили у службі на ФСБ

Директор Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного Олексій Семенюшко переконаний, що багато українських спортсменів не є аполітичними - навпакИ. виконують ролб агентів ФСБ. Зокрема, він розповів і про нашого земляка з Бахмача, відомого спортсмена Григорія Данька.

- Пане Олексію, не надто причетні до спорту люди почали говорити про вас після того, як у мережі з’явилося відео вашої перепалки з Григорієм Даньком. Тоді ви намагалися довести майбутньому головному тренерові збірної України з вільної боротьби, що їхати на чемпіонат Європи в Росію на четвертому році війни недоречно.

- Знаєте, що мене тоді здивувало? Що моєї позиції з присутніх на засіданні не підтримав ніхто, зокрема представники Західної України. Вони навпаки схилялися до думки Данька, що в Дагестан їхати треба. Мені апелювали, що в разі відмови від участі у чемпіонаті Європи нас не допустять до чемпіонату світу і відбору на Олімпійські ігри. Просив, щоб мені підтвердили це документально, але ніхто цього, звісно, не зробив. Данько казав, що готовий їхати в Росію хоч «за гроші чорта лисого». Мої приклади, що ніколи спортсмени Ізраїлю не поїдуть в Іран, а вірмени в Азербайджан і навпаки, не діяли. Їх ніхто не дискваліфікує, а нас за невиїзд у Росію мали дискваліфікувати. Абсурд. І то прикро, бо теоретично представники єдиноборств навпаки мали б бути свідомішими за решту спортовців. Адже саме вони згодом складають основу для силових структур і правоохоронних органів.

- Запроваджені вами правила виглядають елементарними. Але чому, з вашої точки зору, вони не стануть нормою для країни загалом?

- Усе просто: в значної частини українських спортовців є один куратор. Той же, що і в Усика з Ломаченком, – ФСБ. Ось раніше у нас старшим тренером з дзюдо працювала Анна Каштанова. Вона відправила двох учнів у Грозний, в Чечню, на турнір пам’яті Ахмата Кадирова, за гроші Рамзана Кадирова. Звичайно, ми її звільнили, але нас ніхто не підтримав. Бо, повторюю, куратор у цієї спільноти один. Думаєте, дарма очільник Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка є одним з небагатьох членів МОК, хто підтримує Росію в усіх голосуваннях?

Росія – тоталітарна держава. І як і всі тоталітарні системи, вони не здатні доводити свою ефективність ні через що інше, крім спорту. Тому через спорт вони намагаються труїти й свідомість українців. Звідси усі ці нісенітниці про «о, спорт, ти – мир», «спорт поза політикою» тощо. Наразі цей вірус вкрив нашу спортивну галузь дуже міцно. Це стосується майже усіх національних федерацій. Винятками можуть слугувати лише Федерація карате і частково – Федерація гімнастики. То з тими, з ким тісно спілкуюся я.

Повністю читайте тут: https://glavcom.ua/sport/publications/direktor-olimpiyskogo-koledzhu-oleksiy-semenyushko-u-znachnoji-chastini-ukrajinskih-sportsmeniv-je-odin-kurator-fsb-679797.html?fbclid=IwAR3ogo2KCCkgXkGj6kFZq6t3u7gYLGsND-tpkR55VnSGuKCmc2BPdfXcTro



Теги:фсб, Григорій Данько, українські спортсмени, Усик


Читайте також



Коментарі (0)
avatar