реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Гриценко: якщо влада краде - сяде

Розподіл державних коштів по регіонах має бути прозорим, а їх виділення не повинно залежати від партійної приналежності та особистої лояльності міських голів.

Про це в ефірі «11 каналу» в Дніпрі заявив лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко.

«Життя ні міста-мільйонника, ні найменшого села не може залежати від примх президента. Влада не має права викручувати руки громадам. І не буде!», - підкреслив Гриценко.

Так політик прокоментував проблеми навколо будівництва аеропорту в Дніпрі та гальмування із прокладанням станцій метрополітену.

«Я знаю ці проблеми. Не тільки у Дніпрі. В Запоріжжі проблема з мостом з 2003 року. Обіцяють вирішити всі президенти, всі прем’єри. Безрезультатно», - зауважив Гриценко.

Лідер «Громадянської позиції» додав, що інфраструктуру максимально ефективно повинна створювати держава, бо це дає можливість нормально жити людям, а бізнесу – працювати: «Це включає аеропорти, розв’язки, залізниця в нормальному, а не монопольному стані. Це автомобільна мережа. І багато чого іншого».

Гриценко розповів, що виділення коштів на злітну смугу та інші інфраструктурні речі повинно бути чесним та не має залежати від того, від якої партії обраний міський голова чи від розподілення фракцій у міській раді. За його словами, Дніпро не може залежати від того, як президент дивиться на політичний розклад на місці.

«Я бачу ці ігрища. І це не тільки у Дніпрі. У нас нещодавно був мер міста Лебедин на Сумщині. Що робить влада? Вона районну адміністрацію та районну раду виводить як юридичних осіб в село – і місто не отримує навіть податки. Влада виводить всі державні структури, щоб опустити цього мера», - розповів Анатолій Гриценко.

Він підкреслив, що за його президентства розподіл державних коштів буде прозорим, а їх виділення не залежатиме від партійної приналежності та особистої лояльності міських голів чи від розкладів у місцевих радах.

«Якщо працює міська влада на місто – супер. Якщо вона виходить за межі закону – значить, сяде в тюрму. Це торкається всіх. Не буде такого: дам – не дам. Проголосуєте за мене – будете мати аеропорт. Влада в Києві не повинна так працювати», - відзначив Гриценко.



Теги:Анатолій Гриценко, вибори 2019, громадянська позиція, Дінпро


Читайте також



Коментарі (0)
avatar