реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

"Граф" Табачник уже скасував іспит з української мови!

Новий міністр освіти та науки Дмитро Табачник скасував іспит з української мови у вищій школі державну і цим самим усунув українську мову з наукової сфери.
Про це повідомили у прес-центрі Центру правових та політичних досліджень "Сім".

Дмитро Табачник наказом від 29.03.2010 № 259 вніс зміни до наказів міністра Івана Вакарчука від 09.07.2009 № 642 "Про організацію вивчення гуманітарних дисциплін за вільним вибором студента" та від 21.12.2009 № 1150 "Про затвердження програм навчальної дисципліни "Українська мова (за професійним спрямуванням)".
У мотивувальній частині наказу Табачника про скасування державного іспиту з української мови йдеться про "оптимізацію фінансових витрат навчальних закладів".

Як відомо, попередній міністр Вакарчук вважав, що студенти мають вміти якісно писати наукові та публіцистичні тексти, їх редагувати, фахово висловлюватися українською мовою.
Екзамену з української мови (за професійним спрямуванням) було надано статусу державного міністром Іваном Вакарчуком. Це підвищувало рівень підготовки з української мови та мотивацію студентів до її вивчення на професійному рівні.

Відзначимо, що план поліпшення україномовної підготовки мав на меті підготувати студента-випускника до написання й захисту дипломної роботи. Така підготовка була зорієнтована на поглиблення знань про науковий стиль мовлення, осягнення умінь і навичок самостійно формулювати думку української мовою, аргументувати наукові положення, створювати чітко структурований, логічний науковий текст, редагувати його.
Ця дисципліна також містила необхідні відомості з риторики, забезпечувала підготовку випускників до виголошення українською мовою лекцій зі спеціальних дисциплін, написання наукових публікацій, доповідей, редагування текстів наукового стилю.

Дмитро Табачник був призначений міністром освіти 11 березня у складі нового уряду Миколи Азарова. Його призначення викликало хвилю протестів. Нового керівника Міносвіти звинувачують в українофобії через низку його висловлювань, зокрема про галичан, які начебто ніколи не належали до Великої України.

Студенти багатьох міст оголосили акцію "Табачник, іди геть!". Волинська, Львівська, Тернопільська, Івано-Франківська і Рівненська обласні ради, а також Сумська, Львівська і Луцька міськради зверталися до президента Віктора Януковича, Верховної ради і Кабінету міністрів з проханням звільнити Табачника.

Джерело: ТСН




Теги:Іван Вакарчук, українська мова, табачник, екзамени, уряд Януковича


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Бачили очі що вибирали, тепер вивчайте Тору!
avatar
2
Якою ж мовою здають іспити з мови студенти Німеччини? Приміром, якщо вони мусульмани за походженням... Невже не німецькою? А якою ж мовою здають іспити студенти Ізраїля? А міністр освіти в Ізраїлі -- хто? От би туди заслати українця?:)))
avatar
3
Ото так!!! Вчили вчили тудю мову... А вона не потрібна??? А яка тоді потрбіна??? Яка мова для Табачника потрібна??? Чому він за всю країну вирішує???
avatar