реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

ГПУ і квартира сина начальника МРВ МВС

Генеральна прокуратура розслідує обставини отримання квартини сином начальника Ніжинського МРВ МВС
До Ніжина у цілях розслідування факту отримання дозволу приватизації однокімнатної квартири неповнолітнім сином начальника Ніжинського МРВ МВС Шипіловим О.І. прибув слідчий Генпрокуратури. Саме громадянин міста Ніжина О.Литовчеко після його примусового виселення з однокімнатної квартири № 85 будинку 36 по вулиці Незалежності звернувся зі скаргами на незаконні та антиконституційні дії представників міліції та виконавчої служби до СБУ, Генпрокуратури та до Міністерства внутрішніх справ.

Сама ситуація з квартирою № 85 будинку 36 по вулиці Незалежності уже заслуговує на екранізацію та Оскар за найдраматичніший сюжет. Молода сім’я О.Литовченка через відсутність житла переїжджає до однокімнатної квартири рідного дядька Олександра.

Молоді люди доглядають старенького допомагали йому в усьому. Через деякий час у них народилася донька. Але не все так було гладко дитина мала ряд вроджених вад. Та й на цьому горе в родині не закінчилось помирає дядько Олександра. З цього моменту родина Литовченко починає жити немов у кошмарі. Справа в тому, що міська влада, а точніше мер міста М.Приходько поклав око на їх квартиру. Суд першої інстанції у своєму вироку постановив залишити квартиру за родиною Литовченків. Далі були і апеляційні суди в яких вже чомусь вигравав міськвиконком у собі М.Приходька, який власноруч підписувався під позовними заявами.

Після того, як М.Приходька була заарештовано та відповідно відсторонено від посади, квартирне питання Литовченків було знято і сім’я жила спокійно та виховувала дитину. Але після чергових виборів до органів місцевого самоврядування, та повернення М.Приходька на посаду, їх життя знову стало неспокійним. Знову міська влада в особі мера мала на меті будь за що заволодіти квартирою. Тому у жовтні місяці представниками виконавчої служби та озброєними міліціантами в квартирі Литовченків були випиляні двері, а речі виставлені просто на вулицю.

Та ні багаточисленні листи, ні розгляд касаційної скарги Вищим спеціалізованим судом не змусив чиновників стати на захисті інтересів громадянина Литовченка О. І тут розпочалося найцікавіше: рішенням виконкому від 15 грудня рішенням № 561 на однокімнатну квартири по № 85 буд. 36 по вулиці Незалежності було надано дозвіл по приватизації громадянину Шипілову Єгору Олександровичу (2001 р.н.) – сину начальника Ніжинського міськрайвідділу міліції Шипілова Олександра Івановича.

Дивний збіг полягає у тому, що саме на цьому засіданні виконавчого комітету Ніжинський міський голова був відсутнім, а рішення підписував секретар ради Кірсанов О.В. Аналогічний випадок є і в матеріалах кримінальної справи порушеної проти М.Приходька, тоді також рішення виконавчого комітету про дозвіл приватизації банного комплексу підписував не мер.
14 грудня цього року у газеті «Ніжинський ринок» вже було розміщено оголошення про продаж відібраної у молодої сім’ї квартири.

Ріелтер, що займається продажем, підтвердила, що та сама свіжо приватизована однокімнатна квартира № 85 буд. 36 по вулиці Незалежності і продається вона за 18 000 доларів США. Її власника нам також знайти не вдалося – той же ріелтер пояснила, що він проживає в Києві і продаж буде відбуватися за дорученням.

На сьогодні Генпрокуратурою ведеться слідство про його результати буде повідомлено найближчим часом.

Олександр СТЕПОВИЙ



Теги:ГПУ, махінації з квартирами, Ніжин


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
спасибі Сіверщина ,що не боїшся луганських.
avatar