реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Говорили- балакали і головою обрали ...регіонала

В результаті довгого і напруженого засідання Громадська рада при Чернігівській облдержадміністрації нарешті визначилася зі своїм головою - екс-регіоналом Ігорем Москаленком, який під час рейтингового голосування отримав підтримку 32-х членів ради. Найближчого конкурента Тамару Петрову підтримали 26 членів Громадської ради.

Дорадчо-консультативний орган понад годину визначався зі способом голосування, і навіть розглядав варіант кинути жереб. Про це повідомляє сайт Свобода ФМ

Останній спосіб визначення переможця як "найбільш об'єктивний" запропонував претендент на посаду голови громадської ради Володимир Демиденко, який під час викладення своєї програми закликав за себе не голосувати.

Результат обрання головою пана Москаленка обурив присутніх в залі учасників Майдану, бійців АТО і членів Цивільного корпусу "АЗОВ". Дехто з активістів навіть емоційно заявив про свій вихід з громадської ради.
На це Ігор Москаленко відповів, що "не він вийшов з Партії Регіонів, а Партія Регіонів вийшла з нього" і вже як позапартійний відкинув звинувачення в організації Антимайдану.

Нагадаємо, перед засіданням Громадської ради на першому поверсі обласної адміністрації стався інцидент між воєнізованою охороною і представниками громадських формувань, яких неохоче пропускали до зали, у зв'язку з чим ті виголосили свою окрему позицію. При цьому заступник голови ОДА заявила, що це елемент заходів безпеки.

Загалом дійство тривало понад три години. З корисного його учасники змогли затвердити форму офіційного бланка. Проте, довго сперечалися, який саме герб розмістити в "шапці" документа. Зрештою, зупинилися на гербі Чернігівської області.

Тож радість від того, що голова ОДА Валерій Куліч завтердив Громадську раду у складі не 35 осіб, як рекомендує типове положення, а 71 - змінилася на усвідомлення Піррової перемоги... Лишається змагатися за форму бланка та інші фіглярські штучки.

До речі, переважна більшість громадських організацій, представники яких входять у Громадську раду, тій таки громадськості невідома. Хто, наприклад, чув про 8 організацій перевізників? До речі, обласне товариство "Просвіта" імені Т.Шевченка в цю Громадську раду не входить...

На фото: регіонал Ігор Москаленко на другому плані серед тітушок, якими керує (передній план) заступник начальника обласної міліції Едуард Гребенюк під час протистояння під обласною адміністрацією в час Революції Гідности.
Фото Василя ЧЕПУРНОГО



Теги:Чернігівська ОДА, Ігор Москаленко, Партія Регіонів, Громадська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar