реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Горить ліс Чорнобильської зони (оновлено)

Влада запевняє, що об'єкти ЧАЕС недосяжні для пожежі. Але площа лісової пожежі у Чорнобильській зоні відчуження досягла майже 320 гектарів. Ситуація ускладнюється поривами вітру. Про це повідомив на своїй сторінці в мережі Фейсбук міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За словами в.о. начальника Державної служби з надзвичайних ситуацій Щкіряка, ситуація ускладнюється сильними поривами вітру, горить трава і частково верхівки лісу на 15 осередках загоряння, з яких 3 найбільших.

"На місці працюють понад 200 бійців особового складу та 35 одиниць техніки. Залучені до гасіння пожежі 2 літаки АН-32 П та вертоліт з водозливним пристроєм Мі-8 продовжують здійснювати виконання задач на місці події. Операцією керує в.о. начальника Київського обласного управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Кисельов П.С. Кожних 30 хвилин він інформує мене про стан гасіння пожежі. Головні зусилля наших вогнеборців зосереджені на гасінні верхового загоряння лісу. На цей час, завдяки своєчасному залученню авіації ДСНС вдалося збити верхову пожежу на основних осередках загоряння. Ситуація під контролем. Працюємо", - зазначив Шкіряк.
Станом на 6 годину ранку 29 квітня пожежу зупинено і локалізовано.



Теги:підпал, Чорнобильська АЕС, Арсен Аваков, пожежа, Шкіряк, ДСНС


Читайте також



Коментарі (0)
avatar