реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Гоміньдан лиса- перевертня

08.12.1949 Гоміньдан відступив на острів Формоза. Китайських республіканців було майже знищено військами селянського імператора, союзники зрадили їх, війна перетворилася на безугавну та зрошену кров"ю гонитву, їх могло порятувати тільки море - так люди, за якими женуться вовки, рятують власні життя, тікаючи у воду. Вовки бояться солоної води.

Вовча армія селянського імператора не наважилися перейти протоку. Так виник паралельний, зменшений, атлантистський та позірно антиімператорський Китай. Вовчевидь, рокований та недовговічний з точки зору історії та сакральної геополітики. Найвразливіша частина того санітарного кордону довкола континентального Китаю, який вперто та наполегливо будують наші союзники.

Саме тут китайські ієрогліфи не зазнали того профанічного спрощення, яке влаштовували у КНР вовки та здичавілі собаки селянського імператора. Тут не перетворювали буддистські монастирі на казарми, а до пагод не заганяли худобу. Тут все ще панує культ хитрого лиса-перевертня, який у людському втіленні своєму носив ім"я Чан Кай Ші (蔣介石) й був кшатрієм. Гонконг вже проковтнули. Протока є надто вузькою.

Мені свого часу заборонили фотографувати у мавзолеї лиса-перевертня. Певно, з міркуваннь безпеки...

Ігор СКРИПНИК



Теги:Ігор Скрипник, китай, Чан Кай Ші, комунізм, Тайвань


Читайте також



Коментарі (0)
avatar