реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Головна ялинка області – штучна

Минулого тижня на Красній площі в Чернігові монтували новорічну ялинку. Вона буде зовсім іншою, ніж торішня – штучною.

Як повідомив агентству заступник міського голови Микола Сенькович, традиційно у Чернігові встановлювали новорічну ялинку з гілок, які вставляли у металевий каркас. Прикрашали її іграшками, виробленими школярами. Нині конкурс на кращу новорічну іграшку у Чернігові не скасували, ними прикрасять ялинки у мікрорайонах міста, - повідомляє УНІАН.

Висота нової ялинки, яку вже змонтували центральній Красній площі міста, становить 18 метрів, вона декорована орнаментом, що світиться. Ялинку придбали в Іллічівську, де знаходиться єдине підприємство в Україні, що виробляє новорічні ялинки таких значних розмірів.

За словами М.Сеньковича, за кілька років штучна ялинка окупить себе, оскільки не потребуватиме щорічних значних витрат на придбання гілок, встановлення і демонтаж, які кожного року становили 80-90 тис. грн.
Вартість штучної ялинки становить понад 200 тис. грн

Підготувала Вікторія ГАВРИК



Теги:Ялинка, Новий рік, Чернігів


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
"Ялинку придбали в Іллічівську"??
Не "ялинку" придбали за 200 тисяч грн., а штучну йолку.
Щось дуже дружно майже в усіх великих містах придбали...
Цікаво кому з поважних регіоналів належить ця міфічна іллічівська йолкофабрика?
avatar
2
Викликає сумнів твердження: "Ялинку придбали в Іллічівську, де знаходиться єдине підприємство в Україні, що виробляє новорічні ялинки таких значних розмірів", оскільки як бути з ялинкою на Майдані Незалежності, яку виробило ПП "Ялинка України" з Тернопільській області. Про це доречі неодноразово згадувалось в ТСН каналу 1+1.
avatar
3
Соромно чути про безглуздя, яке останнім часом влада перетворює на дешевий піар. Маю на увазі розмови про те, як раптом всі так звані мери, голови адміністрацій тощо поставали ярими прихильниками збереження природи через(?) встановлення на майданах у містах штучних ялинок замість справжніх природних красунь або ж "набірних"!? Все це туфта, тому що добре відомо , що всі розмови про такі шалені кошти на так зване придбання гілок-майже 100 тисяч, щось абсурдне.
У будь якому лісництві, там де заготовляють деревину, цих гілок, знаю із досвіду, хоч греблю гати!? І хіба ж то через невстановлення справжньої ялинки у місті треба виховувати людське ставлення до природи? Зовсім ні. Про це відомо кожному чиновнику високого рівня. А лукавство, воно таким залишається і у Києві, і у Чернігові, і у Козюлькіному Хуторі!? А чим ставити на центральному майдані таке дороге опудало, то чи не краще ....
avatar
4
Цікаво, чи довго прослужить заржавілий каркас, на мою думку ялинка має красиво виглядати зі всіх сторін, а не приховувати за хвоєї свої недоліки.... А яке ж тоді підприємство ставить штучну ялинку в Києві, якщо Іллічівськ єдине підприємство в Україні, що виробляє новорічні ялинки таких значних розмірів??? Виробництво знаходиться на Західній Україні, а Іллічівськ на Півдні...
avatar