реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Генпрокуратура порушила 2 справи проти гр. Януковича В.Ф.

Генеральною прокуратурою України до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками вчинення кримінального правопорушення громадянином Віктором Януковичем. Вказані дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Як повідомили УНІАН у прес-службі Генеральної прокуратури України, встановлено, що «Янукович в 2010 році у неконституційний спосіб змінив Конституцію України і тим самим захопив державну владу. Наразі розпочато досудове розслідування».

Окрім того, як зазначається в повідомленні, установлено, що 27 лютого 2014 р. «в засобах масової інформації з’явилося повідомлення про офіційну заяву громадянина Віктора Януковича, в якій він наголосив себе діючим президентом України та попросив владу Російської Федерації забезпечити його безпеку від дій екстремістів. Разом з тим, через засоби масової інформації поширений указ № 90/2014 від 27.02.2014 р. авторства вищевказаної особи. В документі зазначено про здійснення в Україні військового перевороту, внаслідок чого ставка Верховного Головнокомандувача України переноситься до м. Севастополя. Також до Севастополя переносяться Міністерство закордонних справ та Національний банк України. Окрім цього в указі йдеться про необхідність вчинення інших дій, спрямованих на відновлення повноважень та влади Януковича».

Вищезазначені звернення свідчать про публічні заклики громадянина Януковича до захоплення державної влади в Україні, йдеться в повідомленні ГПУ.

к повідомляв УНІАН, 25 лютого Головне слідче управління Генпрокуратури відкрило кримінальне провадження за фактами організації вчинення умисних вбивств під час проведення масових заходів на Майдані Незалежності у Києві в період з листопада 2013 року по лютий 2014 року.

26 лютого у ГПУ заявили, що Януковичу, колишньому главі АП Андрію Клюєву, екс-генпрокурору Віктору Пшонці, екс-міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку та іншим особам оголошено про підозру у вчиненні умисних вбивств під час проведення масових заходів у центрі Києва.

2 березня в.о. генпрокурора Олег Махніцький повідомив, що ГПУ відкрила ще одне кримінальне провадження проти Януковича. «Після його виступу в Ростові-на-Дону прийнято рішення про відкриття кримінального провадження за спроби і заклики повалення конституційного ладу в Україні», - сказав він.УНІАН



Теги:умисне вбивство, ГПУ, режим януковича, Кримінал, державна зрада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar