реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Газові апеляції профспілок

НФПУ подав на апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 10 березня цього року, яким ціну на природній газ для населення було визнано законною.

Про це йдеться у заяві Національного форуму профспілок України.

«НФПУ наполягав і наполягатиме, що постанова НКРЕ щодо підвищення ціни на газ з 1 серпня 2011 році є незаконною. Адже комісія не надала жодного економічного обґрунтування цьому підвищенню. Тому ми, попри несприятливе рішення Окружного адмінсуду Києва, який визнав ціну на газ законною, домагатимемося скасування цієї постанови НКРЕ», - зазначив голова НФПУ Мирослав Якібчук.

Він підкреслив, що рішенні суду була очевидна тенденційність, оскільки після ухвалення рішення відповідно до закону суд мав протягом п’яти днів видати позивачеві відповідну постанову, але не зробив цього. «Оскільки в нас не було постанови, ми не мали можливості подати апеляцію. У нас є серйозні підозри, що судді спеціально затягували видачу постанови, чекаючи на чергове підвищення цін на газ, заплановане на 1 квітня 2011 року. І лише 6 квітня нам надали цю постанову», - заявив голова НФПУ.

За його словами, щойно юристи НФПУ отримали постанову суду, одразу ж подали апеляцію до Київського апеляційного адміністративного суду з вимогою скасувати постанову Окружного адмінсуду Києва та задовольнити позовні вимоги НФПУ.

Як повідомлялося, 10 березня 2011 році Окружний адміністративний суд Києва відмовив НФПУ у задоволенні позивних вимог, визнавши постанову НКРЕ про підвищення ціни на газ для населення законною. При цьому у вересні 2009 році суд задовольнив аналогічний позов НФПУ, визнавши постанову НКРЕ щодо підвищення ціни на газ незаконною.

Прес-служба НФПУ




Теги:апеляція, ціна на газ, профспілки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar