реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Газ для населення може подорожчати у два з половиною рази

Підвищенняціни газу в IV кварталі призведе до збільшення дефіциту бюджету НАК "Нафтогаз України" на 12,9 мільярда гривень. У Міненерго бачать два виходи з ситуації: підвищення тарифів для населення, або переговори з Росією.

Про це повідомили інформовані джерела видання Комерсант-Україна в "Нафтогазі" і Міненерго. При цьому ні у відомстві, ні в самій компанії не знають, яким чином він компенсуватиметься. "Нас вже попередили, що в держбюджеті додаткових грошей на це відшкодування немає", - заявили в "Нафтогазі".

Такий значний дефіцит коштів став для "Нафтогазу" несподіваним. Бюджет монополії розраховувався виходячи з вартості імпортного газу 269 доларів за тисячу кубометрів. Але ріст світових котирувань на нафту і газойль, які враховуються у формулі ціноутворення на газ для України, привів до різкого його подорожчання.

Сьогодні вартість кубометра російського газу для України складає 350 доларів, а в наступному кварталі ціна виросте до 400 доларів. При цьому тепловикам монополія продає газ по 164 доларів за тисячу кубометрів.

Джерело в Міненерго відмічає, що існують два можливі виходи - досягнення домовленостей з Росією про зниження ціни для України або підвищення комунальних тарифів для населення.





Коментарі (0)
avatar