реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Гарна новина: моряків звільнять до 21 липня

Гарна новина. Порошенко зі Страсбурга повідомив, що до 21 липня випустять наших моряків. Якщо так і станеться, то це свідчитиме про те, що російська гра в наперстки, на яку ледь не повівся Зеленський, провалилася.

Нагадаю, вони хотіли, щоб Україна, отримуючи полонених моряків, взяла на себе зобов'язання судити їх за російськими законами, тобто де факто визнати, що Крим російський. Адже за українськими законами вони нічого не порушували, тобто і судити їх нема за що. Але МЗС відповіло нотою з відмовою, чим викликало гнів Зеленського, котрий публічно розкритикував Клімкіна.

Сам цей факт свідчить, що з Росією можна і треба спілкувати не на напівзігнутих, випрошуючи щось, а перемагати в судах, проводити агресивну політику щодо неї. Чим займалася команда Лани Зеркаль із МЗС , а також Нафтогаз і Ощадбанк по інших справах.

Звісно, якщо Росія піде на це , то це відбудеться нібито в обмін на відновлення її членства в ПАРЄ. Але, думаю, бз перемоги в міжнародному суді навіть такого обміну не відбулося б. Правда, рішення міжнародного суду стосувалося порушення міжнародного морського права. Невиконання рішення такого суду могло тягти за собою серйозні і вже тут і зараз серйозні санкції. Тому, висуваючи вимоги про відновлення Росії в ПАРЄ, європейці продемонстрували слабкодухість. Вони погодилися з тим, що Росія має право не беззастережно виконувати рішення міжнародних судів, а виставляючи якісь умови.

В будь-якому випадку, якщо вістка від Порошенка підтвердиться, то це буде важлива для України перемога. Боюся, що епоха таких перемог минає.

Юрій ЛУКАНОВ



Теги:Юрій Луканов, Петро Порошенко, російсько - українська війна, українські моряки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar