реклама партнерів:
Головна › Новини › Подорожі

ФОТОподорож: міні-садиби, екстрім-містечко та інші принади Чернігова

Гостей Чернігова запрошують готель на воді, екстрім-містечко, приватний зоопарк, корабель на Стрижні та міні-садиби

З окремими туристичними об’єктами Чернігова, що зацікавлять гостей і жителів нашого міста, ознайомилися представники ЗМІ під час прес-туру 18 березня. Мова йшла про розвиток приватної ініціативи в сфері туризму, цікаві маршрути та нові проекти. Участь в обговоренні цієї теми взяли керівник Чернігівського туристично-інформаційного центру (ТІЦ) Тетяна Коржинська, господарі та адміністратори приватних закладів – туристичних комплексів (ТК) і міні-готелів. Нагода для розмови – старт нового туристичного сезону.

За словами Тетяни Коржинської, послуги з короткотермінового розміщення в Чернігові на сьогодні пропонують 12 суб’єктів господарювання. Це великі та маленькі готелі, деякі заклади освіти, дитячі Центри туризму та екскурсій - міський та обласний, бази відпочинку підприємств. Однак туристи все частіше запитують про квартири в центрі міста чи про приватні міні-готелі, садиби.

- На цей момент у передмісті Чернігова діють чотири приватних садиби, готові розмістити одночасно до 10-12 осіб. Користуються попитом бази відпочинку та готелі, розташовані на Десні. Ціни в них – на рівні номерів підвищеної комфортності в чернігівських готелях, - повідомила журналістам Тетяна Коржинська. – Крім того, кожен господар намагається запропонувати гостям якусь родзинку, яка виділить його садибу серед інших.

Так, приміром, у нашому місті працює міні-готель на воді – так званий ботель «Гайдамак». Це переобладнаний звичайний теплохід. Представники ЗМІ на власні очі побачили, які умови створені в каютах-номерах для відпочиваючих. Тут є умивальники, душ, кухня, телевізор, холодильник. В якості розваг туристам запропонують водні лижи, катання на моторному човні, а також риболовлю і навіть полювання. На теплоході «Гайдамак» можна святкувати весілля, день народження, проводити корпоративні зустрічі, романтичні прогулянки та турпоходи.

Садиба «У Святого озера» знаходиться біля Святого урочища, де за легендами відбулося хрещення жителів Чернігова. Це звичайний дачний будиночок, що здається в оренду людям, котрі прагнуть відпочити від цивілізації. Тут можна приготувати шашлики, подихати свіжим повітрям, прогулятися по мальовничому сосновому бору, а взимку – покататися на лижах. Вартість оренди будиночка по кишені навіть студентам.

А ТК "Золотий берег", розташований на березі зачарованої Десни, робить ставку на сімейний і молодіжний відпочинок. Гостей поселяють у дерев’яних будиночках з усіма зручностями. Тут можуть комфортно розміститися батьки і дитина. На території туристичного комплексу діє дитячий ігровий майданчик, можна порибалити (є невеличке озерце), є сауна на дровах (з каміном і теплим басейном), а також екстрім-містечко (смуга перешкод, пейнтбол тощо).

Одна з родзинок ресторану «Золотий берег» - так званий «ДК» - «Дом культури» в мініатюрі, де можна побачити плакати, періодику, меблі та деякі інші раритетні речі радянського періоду. Вечорами тут «крутять» радянську кінокласику, на вихідних збирається клуб любителів поезії. На дискотеках лунає музика 70-х, 80-х і 90-х, що створює неповторну атмосферу! Теплої пори біля вогнища на дворі ТК зустрічаються барди. Приміщення та територію для цікавих заходів надають безкоштовно, оригінальні пропозиції – підтримують.

Задля того, аби людям було зручно діставатися до «Золотого берега», господарі комплексу власним коштом зробили освітлення прилеглої вулиці. Влітку тут діє їдальня, де смачно поїсти по кишені навіть студентам. В перспективі - проводити концерти на відкритому майданчику, які буде видно і чутно відпочиваючим на пляжі. У планах – побудова альтанки для шахістів (як колись було на Валу). А міжнародний шаховий турнір серед дітей вже пройшов.

Під час прес-туру журналісти «відкрили» й інші цікавинки. Це «зоопарк» на території народного ресторану «Колиба», де можна побачити голубів, павичів, поросят та інші тварини. Для міського жителя, а особливо – дитини, це захоплююча мандрівка у світ природи. Ще одна родзинка – корабель часів Петра І «Роксолана» з трьома щоглами, що збудований у реальних розмірах на Стрижні (також біля «Колиби»). Зараз там діє літній майданчик, а згодом можна буде проводити виїзні весільні церемонії. До речі, в «Колибі» пригощають стравами з селянської печі. Крім того, ресторан – це музей народного побуту.

Ще одним привабливим для туристів об’єктом може стати туристичний комплекс, стилізований від князівський палац ХІ-XV, збудований у рекреаційній зоні - на косі, де Стрижень впадає в Десну. Цей інвестиційний проект відображений у Генеральному плані розвитку Чернігова. ТК матиме готельні номери (оформлені як князівські палати), ресторан, спортивно-оздоровчу інфраструктуру, екстрім-парк розваг. Там проходитимуть різноманітні заходи з елементами історичної реконструкції (турніри, фестивалі, водні баталії на лодіях тощо). Журналісти мали змогу ознайомитися з проектом майбутнього комплексу.

Вікторія СИДОРОВА

Фото: Інеса ФТОМОВА

Власник міні-садиби "У Святого озера" Євген Надеїн

Міні-садиба









Коментарі (1)
avatar
1
Баня - путь к здоровью.
В бане помылся — заново родился.

***
Каждый год 31 декабря мы с друзьями ходим в баню. И не потому, что традиция у нас такая, а потому, что каждый раз, спрашивая у жены разрешения привести на праздник друзей, каждый из нас слышит в ответ традиционное: "Идите вы все в баню!"

***
А вот лично я баню не хожу. В женскую – не пускают, а в мужскую – не интересно.

***
Встречаются два друга:
- Что это у тебя нос приплюснутый, боксом занялся?
- Нет, мою стекла в женской бане.

***
Всё. Увольняюсь. Пойду работать в баню сисьадмином.

***
Пришли трое в баню: работяга, начальник и депутат. Разделись, смотрят - у каждого до колена весит...
У работяги - руки, у начальника - брюхо, у депутата - язык... tongue

bye

avatar