реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Фортифікації біля Чернігова: пошук винних

На міській нараді виконувач обов'язків міського голови Олександр Ломако повідомив, що звертається до Ради оборони області щодо стану фортифікаційних споруд навколо міста.

Вони в занедбаному стані, що й показали противники Атрошенка та Ломако у соцмережах. Будівництвом їх займалася структура, наближена до Атрошенка та начальника управління ЖКГ Ярослава Куца. Натомість Ломако заявив, що всі споруди будували у 2022 році, приймалися військовими, як відмінні, про що є відповідні акти. А ось утримувати їх, як і забезпечувати оборону міста - обов'язок міської військової адміністрації, начальником якої є Дмитро Брижинський.

"За оборону міста з 7 лютого 2023 року відповідає міська військова адміністрація. І є офіційне повідомлення, якщо не помиляюся, від 4 травня 2023 року (це через два місяці після призначення на посаду військової адміністрації її начальника) про те, що він перевірив цю лінію споруд. І він дав доручення окремим військовим частинам вдосконалити ці споруди", — каже Олександр Ломако.

На нараді 24 вересня в.о. міського голови Олександр Ломако заявив про невідповідність займаної посади начальника Чернігівської МВА:

"Рада оборони області повинна розглянути не тільки питання споруд, а й відповідності Брижинського займаній посаді, який взявся вдосконалювати оборонні споруди, якість яких отримала високу оцінку. Я думаю, що, вивчивши це питання, його треба відсторонити від посади, дослідити правоохоронцям, чи це недбалість, чи може це свідома шкода місту, бо це вже не перший випадок".

"Якщо стан споруд дійсно такий, як говорить голова МВА, цим питанням мають зайнятися правоохоронні органи, адже ці "вдосконалення" мають прямі ознаки диверсії. Як наслідок, цей чиновник має бути звільнений та понести відповідальність згідно кримінального кодексу України", – підсумував Ломако.Днем раніше начальник міської військової адміністрації Дмитро Брижинський також звернувся до Ради оборони області щодо стану фортифікацій.

Також Олександр Ломако звинуватив Брижинського у лоббіюванні для своїх друзів виділення землі у місті та у захмарних преміях, які виписує собі міська військова адміністрація. Нагадаємо, що за початковим бюджетом міська військова адміністрація проїдає щороку 11 мільйонів зі скарбниці міста, хоча місто її ні обирало, ні просило. Жодних дієвих дій по підготовці оборони міста від команди Брижинського також не спостерігається.

Василь АВДІЙ

Фото з "Української правди"



Теги:Брижинський, Ломако, команда ЗЕ, широка війна


Читайте також






Коментарі (0)
avatar