реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Фальшива гра

Нарешті переглянув перший брифінг новообраного.
Це було ще гірше за європейські турне.
Фальшива гра актора, який через силу витискає з себе "емоції". Вдає обурення. Істерить на публіку.

Сумне видовище, не рекомендую до перегляду. Рекомендую подумати... .

Президент Зеленський у карикатурній формі накинувся на міністра закордонних справ Клімкіна і українських дипломатів. Начебто за те, що його не ознайомили зі змістом дипломатичної ноти. Хто не ознайомив? Пристайко? Заступник голови адміністрації президента (вибачте за архаїзм), чию кандидатуру рекомендував йому Клімкін замість себе?

Це не просто демонстрація некомпетентності президента і хаосу в його офісі, це демонстрація слабкості сьогоднішньої України. Зеленський транслює сигнали про свою і нашу слабкість і нашим ворогам і нашим союзникам. Він не відстоює українські національні інтереси у зовнішній та безпековій політиці, а підриває їх, не тримає переговорні позиції, а розмиває їх.

Висновок: президент Зеленський - не фактор вирішення проблем, які стоять перед країною, він - частина проблеми.

Володимир ГОРБАЧ

Президенту України варто навчитися розмовляти з Міністром закордонних справ. І перестати емоціонувати. Перш ніж виходити до преси, главі держави варто засвоїти прописну норму, що Президент, Прем'єр-міністр і Міністр закордонних справ представляють державу в міжнародних відносинах ex officio (за посадою), тобто без спеціальних повноважень.

Крім цього, Президенту варто зрозуміти, чим саме є посада Міністра закордонних справ. Це - не його слуга. Не ад’ютант. Не якийсь невідомо який підлеглий.

Міністр закордонних справ - це повноважний представник України, один з головних урядовців держави і буквальний автор зовнішньої політики. Розмови в сьогоднішньому стилі треба залишити з усіма минулими манерами.
Достойна відповідь Павла Клімкіна на випад Володимира Зеленського.

Президент сказав, що він може подобатися, а може не подобатися. Ніхто не сперечається.
Але Президент повинен завжди думати, що він каже, як і де. І, принаймні, демонструвати зваженість. За ним уважно стежить світ. Сьогодні світ побачив його слабкість. Якби це була його особиста річ, нема проблем.
Ця слабкість шкодить Україні.

Данило ЛУБКІВСЬКИЙ



Теги:МЗС, Володимир Горбач, Данило Лубківський, брифінг Зеленського, Павло Клімкін, полонені моряки


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
автор любовник порошенка
avatar