реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Єврейська карта проти Ющенка: спецоперація ФСБ

В середині квітня 2008 року на російському інтернет-сайті «ИА REGNUM» вийшла інформація, буцімто ізраїльський історик Юрій Вільнер видав книжку «Андрей Ющенко: персонаж и „легенда”». І миттєво з сайту на сайт пішла гуляти фраза: «Дослідження доводить, що в роки Другої світової війни батько Президента України міг бути табірним поліцаєм і нацистським інформатором».

«Доводить, що міг бути». Стилістичний недогляд, що на нього мало хто звернув увагу. Потім в Інтернет закинуто й сам текст «книжки». Я був почав читати. Над текстом стояла посвята: «Арону Шнеєру – гуманісту». Хто ж такий Арон Шнеєр? Коли він жив? Чи живе? Я почав згадувати. І таки згадав.

На Арона Шнеєра в одній із своїх публікацій посилався ізраїльський публіцист Михайло Хейфец – той колишній радянський політв’язень Михайло Хейфец, що свого часу написав блискучі спогади про Василя Стуса. Арон Шнеєр – співробітник ізраїльського Національного інституту пам’яті жертв нацизму «Яд Вашем».

Я зателефонував до нього. З’ясувалося, що текст «розслідування» він прочитав у Інтернеті, але уявлення не має, хто такий Юрій Вільнер. Російське інформагентство «REGNUM» твердило: «ця книжка, видана в Ізраїлі, з’явилася в Москві», але ніхто – ні в Ізраїлі, ні в Росії, ні деінде – ні науковці, ні журналісти – ніхто нічого не знав про існування такого «ізраїльтянина». Я зацікавився міжнародним ідентифікаційним кодом книжки, що був зазначений в Інтернеті: ISBN — 969–228–292–5. Перші три цифри позначають країну, де видано книжку.

З’ясувалося, що «969» — це Пакистан! Можна було б припустити, що книжка отримала реєстраційний номер саме у цій країні. Але пошук цього видання у базі даних ISBN показав: «Такої книжки не існує». Це означало що міжнародний номер сфальсифіковано.

Це означало, що і сама «книжка», і її «автор» – фальшивка, створена й запущена в обіг у межах антиукраїнської спецоперації, що мала на меті ускладнити українсько-ізраїльські взаємини, посварити українців з євреями й налякати цивілізований світ «темними сторінками фашистського минулого» батька президента України Віктора Ющенка. За кілька днів після першої появи фальшивки на сайті «Regnum» викриття було оприлюднене одночасно – в суботу, 18 квітня 2008 року – в київській газеті «Україна молода» і на одному з ізраїльських інтернет-ресурсів, а відтак розійшлося широким інтернет-простором.

Антиукраїнська спецоперація захлинулася на самому початку.

Мойсей ФІШБЕЙН
Поетичні майстерні



Теги:Мойсей Фішбейн, фсб, Ющенко, антисемітизм, єврейська карта


Читайте також



Коментарі (6)
avatar
1
Чи існує автор і книжка не знаю, але факти викладені в ній існують. Мій дід жоден не навчився пити каву у німців, бо там не був. Жоден в"язень, ну може я про такого не чув, не розповідав про те, що його німці привчили пити каву у концтаборі. Так що запроданець німецький батько породов і сина іуду і сволоту. Уся сімейка там заслуговує на добру мотузку, а гниломорда тварюка потребує ще й щоб ту мотузку натерли милом!!!
avatar
2
Нічого страшного, в усіх Вікторів-політиків родичі прислуговували німцям: у Януковича батько був поліцаєм на Вітебщині. Навіть у путінського Ведмедчука батьки також співпрацювали з вермахтом, чому теперішній представник "Русского прожекту" й народився у Красноярську (у засланні). Значно гірше, якщо політики не роблять ніяких висновків з поразок, і за принципом доміно плодять зрадницькі вчинки.
avatar
3
Це чмо гниломорде колись зникне?
avatar
4
Рівень злоби в коментарях показує, що спецоперація ФСБ по дискредитації Ющенка пройшла успішно. З чим і вітаємо хАхлів!
avatar
5
....батя Юща---конченый предатель
avatar
6
Важливо не те, що хтось щось написав ,а сьогоднішнє негативне ставлення до Ющенка, тим паче, що мучениця Тимошенко - у в'язниці. Якби було навпаки, не було б таких емоцій. А те, що його мучеництво "налицо", ніхто не зважає.
А даремно, бо на Ющенка свої гріхи не перевісити.
avatar