реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Єпископ Іларіон молився у День жалоби

13 жовтня 2010 р. у день жалоби в Україні, який встановлений у зв'язку із зіткненням локомотива з пасажирським автобусом, що сталося вчора 12 жовтня на залізничному переїзді перегону «Нікополь – Марганець» Придніпровської залізниці та призвело до численних людських жертв, єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон звершив заупокійне богослужіння за загиблими у П’ятницькій церкві міста Чернігова.
Разом з владикою молились секретар єпархії протоієрей Роман Кіник, настоятель парафії протоієрей Мирон Баран та ієромонах Петро (Репетуха).
Перед заупокіною літією єпископ Іларіон сказав: «Горе, яке спіткало цих людей – це наше спільне горе, горе кожного з нас, всього українського народу. Ця несподівана смерть привела їх до Лиця Божого..але кожен з них не був готовий до вічності… ця трагедія могла статися з кожним із нас. Тому наш обов’язок молитися за упокій душ та прощення гріхів невинно загиблих, а також молитись за духовне укріплення тих, хто втратив рідних і близьких та за швидке зцілення живих».

З благословення єпископа Чернігівського і Ніжинського Іларіона у всіх храмах Чернігівської єпархії УПЦ Київського Патріархату були відслужені заупокійні богослужіння.

У своєму слові єпископ Іларіон також закликав:
«Дорогі у Христі браття і сестри! Нехай кожен з нас, чи в храмі, чи дома, на роботі зупиниться на певний час із своєю суєтою, справами, думками і помолиться за упокоєння душ невинно загиблих, за зцілення тих, хто вижив та укріплення душевних і тілесних сил тих, хто втратив рідних і близьких».

Прес-служба Чернігівської єпархії




Теги:православіє, Чернігівська єпархія, православний Чернігів, єпископ Іларіон, Пятницька церква, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar