реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Економте! І буде вам... субсидія

Умови надання населенню субсидій за наявності засобів обліку

Для родин, що отримують житлові субсидії, існує вигідний механізм зменшення витрат на оплату послуг за наявності лічильника.

Вищезазначений механізм передбачений Положенням про порядок призначення та надання населенню субсидій, для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848.

Розмір плати громадян за умови призначення житлової субсидії визначається в залежності від доходів (15 або 10 відсотків їх середньомісячного доходу). У повідомленні про призначення субсидії зазначається обов’язкова частка плати сім'ї в межах норм споживання, яку отримувач субсидії повинен сплачувати щомісячно.

У разі, коли вартість фактично спожитої послуги менша ніж обов’язкова частка витрат на оплату цієї послуги, отримувачі субсидії сплачують її фактичну вартість.

Якщо сім'я економно споживала газ, воду, електроенергію у період отримання субсидії, при призначення субсидії на наступний термін розмір її витрат зменшується на 2 відсотки за кожні 10 відсотків економії суми вартостей фактично використаних послуг. При постійній економії розмір витрат може зменшуватись, але не більше як на 6 відсотків. Так, за 10 відсотків економії послуг обов’язковий платіж громадян зменшується з 15 до 13 відсотків, а з 10 до 8 відсотків сукупного доходу.

Тобто, заощаджуючи енергоресурси, отримувачі субсидії мають можливість зменшити витрати на оплату житла.

Субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг надаються у безготівковому вигляді, тобто суми призначених субсидій перераховується на рахунки отримувачів субсидій в організаціях, що надають послуги, їх розмір змінюється в залежності від фактично спожитих послуг.

Такий механізм є вигідний як для сім'ї, так і для держави: заощаджуються енергоносії, сім'я зменшує свої витрати на оплату послуг, зменшується обсяг бюджетних коштів для надання субсидій.

Головне управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації




Теги:субсидія


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Голь на выдумку хитра. Вот несколько советов позволяющих облегчить ваше выживание.

***
Морозим сосиску, трём на тёрке, мажем хлеб майонезом и посыпаем тёртой сосиской. Вкусно и практично, а главное много, одной сосиски хватает на 5-10 бутербродов.

***
Если голод не дает спать - быстро выпейте два стакана кипятка и ложитесь спать. Мозг не сразу поймет, что желудок обманули.

***
Если хлеб черный натереть чесноком – то он пахнет колбасой.

***
Если заморозить яйцо, а потом разрезать его пополам и положить на сковородку, то получится две глазуньи.

***
Чай можно заваривать семь раз. На восьмой раз чаинки всплывают, чтобы посмотреть на этого жлоба.

***
Вместо суши можно прекрасно налепить колобков из риса с куском крабовой палочки и огурца внутри.

***
Если вино разбавить пополам водой из-под крана, то вкус даже улучшится.

***
Настойка боярышника на спирту в аптеке стоит в несколько раз дешевле самой дешевой водки.

Приятного Вам аппетита и «Будьмо!» booze
А напоследок ещё один секрет экономии – ходите в супермаркет сытым.
bye

avatar
2
Супер-советы ! smile Пора в интернете вешать книжку "Советы бывалого" smile

Особенно насмешило про чай: знаю одну семью, где заваренный единожды и остывший чай держат по несколько суток в... холодильнике. На случай если придут гости... Не знаю, правда, всплывают ли вымороженные чаинки, чтобы посмотреть на гостей и хозяев :))

avatar