реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Є перший монах, небесним покровителем якого став Меркурій Бригинський

22 грудня 2014 року, у період Різдвяного посту, в Манявському Хресто-Воздвиженському чоловічому монастирі на Прикарпатті був звершений чернечий постриг. У Соборному храмі чин постригу звершив настоятель обителі митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф.

Чернече життя обрав для себе насельник монастиря – ієрей Василь Малик, який під час постригу одержав ім'я Меркурій, на честь преподобного Меркурія Бригинського, пам'ять якого Церква вшановує 7 грудня.

Вітаючи новопостриженого, митрополит Іоасаф побажав ієромонаху Меркурія, щоб той у своєму власному житті наслідував життя свого небесного покровителя. Усю ніч братія монастиря молилася разом з новопостриженим, читаючи Псалтир. Про це повідомив сайт УПЦ КП

22 грудня після молитви на зняття клобука, ієромонах Меркурій, разом з духовенством монастиря, за Божественною літургією, причащався Святих Христових Таїн.

Це перший монах, названий на честь чернігівського святого, що прославлений порівняно недавно. Мощі його спочивають у Катерининській церкві Чернігова.






Теги:Катерининська церква, Манявський скит, Меркурій Бригинський, Київський патріархат


Читайте також



Коментарі (0)
avatar