реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Дзвонять дзвони Михайлівського Золотоверхого

Під час штурму Майдану у Києві військами Януковича постійно дзвонять дзвони Михайлівського Золотоверхого собору. Як під час небезпеки у середньовіччі.

Посол США Джеффрі Пайєтт написав, що "опозиція демонструє стриманість Ганді. Церковні дзвони дзвонять".

"Підрозділи МВС пішли на штурм Майдану з трьох напрямків: з боку Михайлівської, Інститутської та Європейської площі", - написав народний депутат Анатолій Гриценко.

"У перших рядах між барикадами і Беркутом живим ланцюгом стоять народні депутати. Ми тримаємо барикади з боку Михайлівської. Прорватися не даємо. Беркут побив депутатів Іллєнка, Лунченка, Дубеля...

Так само твердо стоять на Інститутській. З боку Європейської складніше. Там ВВС і Беркуту вдалося прорватися.

Люди на Майдан прибувають. З боку КМДА прохід відкрито.

Майдан можна втримати. Для цього всіх киян, хто має змогу, прошу вийти на захист Майдану!", - говорить колишній міністр оборони.

Народний депутат фракції "Батьківщина" Олег Медуниця ліг під колеса КрАЗа. Автомобіль повинен був розчистити барикаду мітингувальників на Євромайдані на вулиці Інститутській.

Лідер УДАРу Віталій Кличко разом з людьми відтіснили шеренгу "Беркуту" біля барикади на вулиці Інститутській. Бійці намагаються створити периметр, щоб відтіснити мітингувальників. Але люди тримаються і не дають цього зробити, повідомляє прес-служба УДАРу. Тим часом Беркут на Інститутській фактично опинився в облозі. Як повідомляють народні депутати від УДАРу, які заблокували на Інститутській спецтехніку, зверху вулиці сформувалася колона киян, понад 300 людей. Кияни, що йшли на Майдан, опинилися в тилу у бійців і намагаються їх заблокувати. Туди прибув підрозділ внутрішніх військ і бійці почали бити людей.
Люди у тисняві отримали легкі забої, переломи кінцівок та наковталися диму. Наразі інформація про те, що під час штурму барикад Євромайдану був застосований сльозоточивий газ, але медики "штабу революції" просять киян привозити для потерпілих молоко та лимони.

На Майдані вже близько 15 тисяч мітингувальників інформує #EuroMajdan. Таксисти безкоштовно підвозять людей, які вдосвіта хочуть приєднатися до акції протесту.



Фото агентства Рейтер



Теги:Майдан, режим януковича, національний опір, Київ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar