реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Два гектари для воїна

День українського добровольця став для майже шестидесяти учасників бойових дій з Чернігівщини ще й днем отримання власності – вони отримали документи на свою землю. Як правило, це два гектари землі сільськогосподарського призначення.

Ряду воїнів на урочистостях в обласному філармонійному центрі вручив документи керівник Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Олександр Колотілін. «Дякую за ваш героїзм, - говорив він у вітальному слові. – Держгеокадастр хоч землею дякує вам за ваш подвиг. По всій Україні надійшло понад 300 тисяч заяв і понад двісті тисяч вже отримали погодження. На Чернігівщині задоволено 13 тисяч заяв і виділено у власність майже 9 тисяч гектарів землі.

Валентин Денисенко з Прилук ще не знає, що робитиме зі своїми двома гектарами: «Я не за землю йшов воювати…». Швидше всього, здасть землю фермеру в оренду. Він має квартиру у місті, займається улюбленою справою – навчає хлопців працювати на землі, бо є керівником підрозділу навчально – виробничого комбінату, що готує трактористів. І коли починає говорити про свою роботу – усміхається. А згадки про Світлодарську дугу, Дебальцеве, Маріуполь, де йому довелося воювати, усмішку зганяють з обличчя. Валентину Денисенку – 57 років і на фронт його взяли не зразу через вік, хоча пішов добровольцем, будучи офіцером запасу. Земля ж, виділена державою, буде йому матеріальною гарантією добробуту.

Учасники урочистого зібрання вшанували хвилиною мовчання тих воїнів- земляків, які загинули за Україну на Донбасі, а сім’ям загиблих Олександра Тернового, Андрія Богуша, Олега Куслія, Романа Лося та Ігоря Медведя заступниця голови обласної державної адміністрації Наталія Романова вручила відзнаки Президента «За участь в антитерористичній операції».

Олександр Колотілін запевнив журналістів, що управління Держгеокадастру заяви учасників АТО на виділення землі розглядають першочергово. Як правило, колишні воїни передають землю в оренду, але є й ті, хто об’єднується для створення фермерських господарств.

Василь ЧЕПУРНИЙ
На фото: Олександр Колотілін вручає документи на землю учаснику АТО



Теги:Колотілін. добровольці, російсько - українська земля, земля для учасників АТО



Коментарі (0)
avatar