реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Досить нам воровських і войкових! - чернігівська "Просвіта"

Правління чернігівського обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка вирішило розпочати підготовку проекту концепції збереження та розвитку культурно- історичного середовища Чернігова та звертається до міської ради з пропозицією про створення замість комісії по перейменуванню вулиць комісії по збереженню та розвитку культурно- історичного середовища.

"Звісно, це ганьба, що ми досі змушені через нашу міську раду ходити вулицями катів та терористів Воровського, Войкова, Клари Цеткін, Орджонікідзе тощо, - каже голова обласного товариства Василь Чепурний. - Але проблема ширше: а хто має вирішувати долю фасадів старих будинків, які є одним із символів міста, долю старих і нових пам'ятних дошок, знаків?".

Скажімо, давно назріла потреба позначення зруйнованого комуністами цвинтаря Вознесенської церкви, де поховані багато видатних чернігівців, у тому числі голова "Просвіти", депутат Державної Думи Росії та Центральної Ради України Ілля Шраг. Нема зримих свідчень життя у місті Патріарха Мстислава, митрополитів Димитрія Ростовського, Арсенія Мацієвича, історика Михайла Грушевського тощо.

В той же час абсурдом є існування комісії по перейменуванню вулиць, куди входять з якогось дива представники компартії та НКВС.

Правління чернігівської обласної "Просвіти" заслухало також інформацію Володимира Ступака про засідання Центрального правління, Андрія Глухенького про проблеми міської "Просвіти", Василя Чепурного про переговори по відновленню газети "Сіверщина".

В роботі правління взяв участь голова контрольно- ревізійної комісії товариства Сергій Соломаха.



Теги:Сіверщина, Василь Чепурний, чернігівська Просвіта, перейменування вулиць


Читайте також



Коментарі (0)
avatar