реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Дональд Трамп у Чернігові не пройшов!

На засіданні міської комісії з топоніміки погоджено текст меморіальної дошки борцю за незалежність України, автору Акту про незалежність, Герою України Левку Лук'яненку. Вона буде розміщена в Чернігові, на будинку по вулиці Рокосовського, де він жив перед другим арештом.

Що, звісно, не знімає питання про перейменування самої вулиці Рокосовського на проспект імені Левка Лук'яненка.

Також комісія відхилила купу дивних пропозицій, як ось ідею громадянина Репєха про перейменування Червоної площі (у Чернігові- Красна!). Але була і пропозиція Герарда Кузнєцова про встановлення траурної дошки на будинку, де зараз грузинський ресторан "Буба" - на вшанування загиблих мешканців цього ьудинку під час німецького бомбардування в другій світовій війні. Комісія відхилила цю давню ідею комуніста Кузнєцова.

І не тільки тому, що нема чого центр міста перетворювати в цвинтарний ареал. Я, скажімо, зауважив, що в цьому будинку жили комуністи і енкаведисти і їх сім'ї нічим не кращі українців, які загинули в промисловій зоні чи на Бобровиці. За пропозицією директора історичного музею В. Тарновського Сергія Лаєвського вшанування цивільного населння Чернігова, яке загинуло під час другої світової вйни буде здійснено при реконструкції Пагорбу Слави. Відхилено також пропозицію того ж таки Герарда Кузнєцова про встановлення пам'ятного знаку підпільникам на площі Небесної Сотні.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, Левко Лук'яненко, перейменування, Чернігівська міська рада, Рокосовський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar