реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

До кінця року нас визнають ще церкви

У Неділю про Доброго Самарянина 17 єпископів ПЦУ на чолі з Блаженнійшим Епіфанієм, митрополитом Київським та всієї України, відправили святу літургію у Дніпрі, в храмі ікони Божої Матері "Несподівана Рвдість".

Це перший офіційний візит Блаженнійшого Епіфанія до Дніпра - міста, що перебуває у прифронтовій зоні та в якому зародився капеланський рух з початком збройної агресії РФ на сході України. А сонм єпископів - друзі дніпровського архієрея Симеона Зінкевича, який цього дня святкує 10-річчя своєї єпископської хіротонії.

З нагоди 25-річчя втретє відновленої Дніпровської єпархії Помісної Церкви України Блаж. Епіфаній підписав указ про підвищення сану Симеона до Архієпископа.

- Це перший архієпископ у визнаній ПЦУ, Указ про присвоєння титула якого видає предстоятель Церкви, - підкреслив архієпископ Полтавський і Кременчуцький Феодор га прес-конференції.

Блаженнійший Епіфаній повідомив також у Дніпрі, що до кінця року у молитовне спілкування з ПЦУ мають увійти ще Помісні Церкви - на додачу до Еладської та Александрійської.

Під час служби предстоятель ПЦУ на великому вході традиційно помянув усіх голів автокефальних церков, зокрема й патріарха Болгарського Неофіта.

Єпископ Запорізький Фотій приватно повідомив у Дніпрі, що він дав благословіння на відкриття кількох парафій з правом відправлення служб болгарською мовою.

Крім того, архієрей ПЦУ митрополит Михаїл Луцький повідомив про дозвіл на святкування Різдва Христового за Новоюліянським календарем уже цього року. Тим вірним, які цього захочуть.

Леонтій НОСЕНКО



Теги:Дніпро, Епіфаній, пцу, українська автокефалія, Ростислав Мартинюк


Читайте також



Коментарі (0)
avatar