реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Дітей захищає прокуратура

Виходячи з конституційних засад охорони дитинства у поточному році на захист прав і свобод дітей прокурорами внесено понад 300 подань та приписів. До відповідальності притягнуто майже 400 посадових осіб. З них 19 – контролюючих органів. На користь дітей відшкодовано понад 800 тис. грн. Поновлено права майже 3 тис. дітей. Порушено 20 кримінальних справ, з яких 18 вже направлено до суду, в тому числі 14 - за злісне невиконання батьками своїх обов’язків по догляду за дітьми (ст. 166 КК України).
Так, прокурором Новгород-Сіверського району порушено кримінальну справу стосовно громадянки С. Як встановило слідство, жінка всупереч рекомендаціям санітарних лікарів, які попереджали її про вміст у колодязній воді великої кількості нітратів, годувала свого новонародженого сина сумішами, приготовленими саме на цій неякісній воді, що призвело до отруєння дитини.
Суд визнав С. винною та засудив до 2 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік.

Встановлено ряд фактів злісного невиконання батьківських обов’язків, які тривалий час залишалися без реагування місцевої влади, правоохоронних органів з Семенівського району.

Зокрема, до кримінальної відповідальності притягнуто подружжя Н., яке протягом 6 років ухилялося від виховання своєї малолітньої доньки, обмежувало її у харчуванні, одязі, предметах першої необхідності, схиляли дитину до вживання алкоголю. А по досягненню 14-річного віку – до заняття проституцією.

Вироком суду батька і матір засуджено до 4 і 4,5 років позбавлення волі та позбавлено батьківських прав.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області



Теги:прокуратура Чернігівської області, права дітей, батьківські права


Читайте також



Коментарі (0)
avatar