реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Дискотека в армії

Вже стає добрю традицією влаштовувати цікаві заходи та вечірки у Чернігівському 30-му окремому полку зв’язку. Командування військової частини вирішило внести цікаві зміни у відпочинок солдат. На озброєння взяли творчі ідеї цивільних психологів, а саме Чернігівського міського центру соціальної служби сім’ї, дітей та молоді. Відтак, з початку року до зв’язківців зачастили студентки-волонтери, і головне не з пустими руками. Солдати ж віддячують дівчатам цікавими конкурсами, призами та дискотекою.
Перший візит студенткам Чернігівського державного технологічного університету на військову дискотеку до зв’язківців так сподобався, що вони вирішили завітати до них знову. Звичайно ж на запрошення солдатів.
Тимчасово виконуючий посаду заступника командира полку з виховної роботи майор Валерій Кулик зізнається, що хлопці готувалися до ретельно: писали сценарій, вигадували смішні та цікаві конкурси і навіть співали пісні.
- Солдати віднеслись до зустрічі з дівчатами дійсно відповідально, - сказав майор Кулик. Ми допомогли їм прикрасити солдатську чайну, принесли аудіоапаратуру та комп’ютер. Все решта вони робили самі. Це й не дивно, адже серед строковиків багато тих, у кого за спиною диплом з вищою освітою, а то й не один.
О шостій годині вечора солдати зустрічали представниць чарівної статі на контрольно-пропускному пункті військової частини. Прийшли навіть швидше, аби показати свою пунктуальність. Далі у супроводі мужнього захисника Вітчизни дівчата гордо прямували до військового «диско-клубу» - перевтіленої солдатської чайної. Студентки приготували для солдат смачні бутерброди та розставили на столах принесені з собою солодощі і соки. Розпочинали вечірку два високих юнака. Вони так вміло завели публіку, що практично кожен солдат та студентка брали участь у всіх конкурсах. Нерідко допомагала ведучим головний спеціаліст відділу соціальної роботи Чернігівського міського центру соціальної служби сім’ї, дітей та молоді Наталя Волинець.
- Я вважаю, що солдат, який пішов до війська - говорить вона, - не повинен бути відрізаним від світу, адже є така фраза «народ і армія єдині». Тим більше у нас випала змога показати дівчатам, як служиться хлопцям в армії. Всі вони волонтери Чернігівського міського центру соціальної служби сім’ї, дітей та молоді, а в майбутньому стануть соціальними працівниками та психологами. Можливо хтось із них і буде працювати в цій чи іншій військовій частині.
Навіть після таких вечірок солдати підтримують зв'язок зі студентками, часто зідзвонюються по телефону. Солдат Олег Рибалка, водій-електрик, коли йшов до війська навіть не міг уявити, що навіть в армії є місце для такого заходу.
- Я часто спілкуюсь зі своїми товаришами з інших військових частин нашої держав, - сказав солдат, - то вони мені по доброму заздрять. Дехто навіть хоче перевестись до нашого полку зв’язку. А ті, хто вже відслужив, кажуть, що у них такого не було жодного разу.
Минулого року, коли 30-й окремий полк зв’язку повернувся до системного призову солдат строкової служби, у командування частини виникло питання, як правильно і головне красиво спланувати дозвілля для своїх військовослужбовців. І вже незабаром старання Валерія Кулика побачили результат. Сьогодні він планує наступну зустріч з волонтерами і радить своїм колегам з інших військових частин робити те саме.
- Така робота неабияк прикрашає солдатські будні, - підсумував він.

Офіцери Медіа-центру МО України (м.Чернігів)






Коментарі (0)
avatar