реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Депутати міськради Ніжина просять Генпрокуратуру розібратися

Депутати міської ради Ніжина Чернігівської області звертаються до Генеральної прокуратури з проханням розібратися, чому районна прокуратура не контролює виконання постанови ГПУ про відсторонення мера Ніжина з посади у зв'язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Про це на прес-конференції в УНІАН на тему: "Корупція на місцях: мер-”хабарник” залишається при владі?!" повідомив депутат міської ради від БЮТ Максим БАГРІНЦЕВ.

За його словами, у грудні 2008 року мера Ніжина Михайла ПРИХОДЬКА було затримано за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого статтєю 368 Кримінального кодекса (дача хабара).

Заступником генерального прокурора Рената КУЗЬМІНИМ на адресу Ніжинської міськради було направлено постанову про відсторонення мера від виконання обов'язків.

М.БАГРІНЦЕВ нагадав, що згідно із Кримінально-процесуальним кодексом, у разі притягнення службової особи до кримінальної відповідальності вона відсторонюється від займаної посади. Він також наголосив, що на даний момент до Ніжинської міської ради не надходило жодних процесуальних документів щодо скасування даної постанови.

«Але, незважаючи на це, міський голова, відсторонений від посади, далі продовжує керувати містом, чим наноситься значна шкода державним інтересам, повністю руйнуються принципи верховенства права, законності, справедливості та конституційного правопорядку. Крім того, саме такі безкарні дії ПРИХОДЬКА вже зараз, коли триває судовий процес у Новозаводському районному суді, створюють негативну обстановку, з якої чітко вбачається, що ця особа намагається вплинути на хід судового слідства»,- сказав М.БАГРІНЦЕВ.

«Ми просимо Генпрокуратуру надіслати додаткове роз'яснення про те, чому прокуратура не виконує та не контролює виконання даної постанови», - сказав він.
За словами М.БАГРІНЦЕВА, звернення підтримали 26 депутатів міської ради



Теги:Михайло Приходько, Корупція, Ніжинська міська рада, Ренат Кузьмін


Читайте також



Коментарі (0)
avatar