реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Депутат вимагає приміщення для інфікованих

До депутата Чернігівської обласної ради Ярослава Демченкова звернулись представники Чернігівського обласного відділення благодійної організації «Всеукраїнська Мережа ЛЖВ» (ЛЖВ – люди, які живуть з вірусом імунодефіциту) з проханням допомогти у отриманні нового приміщення.
Старе приміщення не дозволяє розширювати діяльність організації та надавати допомогу все більшому числу осіб, які потребують підтримки цієї організації.

Чернігівщина досі залишається лідером з поширення захворюваності на СНІД, тому діяльність організації, яка працює з людьми хворими на СНІД та здійснює профілактику цієї захворюваності є надзвичайно важливою.

Разом з цим, не дивлячись на сумну статистику смертності від СНІДу, профілактика захворюваності та робота з людьми, які живуть з вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), у нашій країні досі залишається нерозвинутою та потребує суттєвих змін.

Щодня від СНІДу вмирає один українець, до цього, у першу чергу, призводить формальне відношення влади до цієї проблеми, робота на державному рівні з людьми, які живуть з ВІЛ та є хворими на СНІД, потребує перегляду змісту та системи взаємодії.

За словами директора ЧОВ ВБО «Всеукраїнська Мережа ЛЖВ» Мойсеєнко Анжели, ця організація надає допомогу ВІЛ – позитивним людям та їх близькому оточенню вже понад 10 років, лише за минулий рік на Чернігівщині послугами цієї організації скористались більше 700 осіб.

«Організація прагне розширити сферу своєї волонтерської діяльності, проте для цього їм необхідно мати нове більше приміщення. Саме тому, я, як депутат обласної ради, звернувся до голови Чернігівської обласної ради Анатолія Мельника та Чернігівського міського голови Олександра Соколова з проханням надати з комунального фонду приміщення для обласної організації «Всеукраїнська Мережа ЛЖВ»», повідомив Ярослав Демченков.

«Щокварталу обласна та міська ради надають приміщення з комунального фонду багатьом організаціям з числа яких не всі діють на користь всієї громади, тому сподіваюсь знайдеться можливість виділити приміщення також для «Всеукраїнської Мережі ЛЖВ», яка виконує суспільно важливу функцію. У разі, якщо не знайдеться приміщення для цієї організації, наступної сесії я буду вимагати ревізії всіх приміщень, які були надані обласної радою різним інституціям на території всієї області», проінформував депутат.



Теги:Олександр Соколов, волонтери, СНІД


Читайте також



Коментарі (0)
avatar