реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

День Соборності у Чернігові: об’єднаймо Україну. ФОТОрепортаж

22 січня у Чернігові біля пам’ятника Богдану Хмельницькому українська патріотична громадськість відзначила День Соборності України – провели акцію «Об’єднаймо Україну».
Один із координаторів заходу, голова Чернігівської обласної організації УНП Володимир Ступак, відкриваючи зібрання наголосив, що свято Злуки в Чернігові об’єднало різні патріотичні сили, громадські та молодіжні організації серед яких: ВО «Батьківщина», Українська народна партія, «Наша Україна», Українська платформа «Собор», КУН, ВО«Свобода», «УДАР», громадські організації «Просвіта», «Оновлена країна» і Українське реєстрове козацтво та інші. Він підкреслив, що у святкування беруть участь також й учасники першої наймасовішої акції національно-демократичних сил «живого ланцюга» від Києва до Львова, яку РУХ організував 21 січня 1990 р. Це – Валерій Сарана, Михайло Данилюк, Лариса Куровська, Володимир Кузьменко.
Отець Євген Орда, священик Української православної церкви Київського Патріархату, відправив молебень за здравіє та благополуччя України, її народу.
Про історію боротьби за об’єднання всіх українських земель в єдину державу та сучасне значення Соборності з метою відновлення її демократичного, вільного розвитку, європейської перспективи виступили, просвітянин, один із ініціаторів заходу Олександр Ясенчук, відомий історик, віце-президент історичного клубу «Холодний Яр» Віктор Рог, депутат Чернігівської обласної ради, голова Чернігівської обласної організації «Батьківщина» Олександр Кодола, поетеса, автор «Козачки» Надія Галковська.
Депутат Чернігівської міської ради від партії «УДАР» Костянтин Іванов запросив взяти участь у телемосту присвяченому між містами України.
Учасники святкування Дня Соборності утворили символічний «живий ланцюг» єдності України навколо пам’ятника Богдану Хмельницькому з зображеннями гербів українських міст Севастополя, Луганська, Чернігова, Ужгорода та заспівали Український гімн. А українські козаки салютували з гармати на честь Дня Соборності.
Символічно, що представники національно-демократичних партій вперше за 20 років зібралися біля пам’ятника Богдана Хмельницького, який в роки боротьби за незалежність України, був місцем проведення публічних рухівських заходів і носив тоді назву чернігівський гайд-парку.

Прес-служба Чернігівської обласної організації
Української народної партії










Делегація Чернігівщина на "ланцюгу єднання" 21 січня 1990 року (з фотоархіву Чернігівської обласної організації УНП)























Коментарі (0)
avatar