реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

"Дай мільйон!" - прокуратура забудовнику

Прокуратура Чернігівської області заявила до суду позов з вимогою стягнути з забудовника понад 1 млн грн пайового внеску у створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Чернігова. Про це повідомила її прес- служба.

Встановлено, що приватне підприємство, яке є замовником будівництва, отримало декларації про початок будівельних робіт ще у липні 2011 року та у жовтні 2013 року. Тоді ж, відповідно до договору з Чернігівською міською радою, воно мало сплатити до бюджету міста ці кошти. Проте, через бездіяльність службових осіб міської ради стягнення заборгованих коштів пайового внеску не проводилось.

Аналогічні позови прокуратурою Чернігівської області нещодавно пред’явлені і щодо іншого підприємства на території області, яке не сплатило в місцевий бюджет понад 160 тис грн пайових внесків.

Як завжди, ні імен, ні прізвищ, ні назви організацій прокуратура не повідомляє. Зате бореться активно, а ми віримо на слово...

Довідково:

Згідно ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», замовник, який має намір щодо забудови земельної ділянки у відповідному населеному пункті, зобов’язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту. Пайова участь полягає у перерахуванні замовником коштів до відповідного місцевого бюджету.

При цьому величина та графік сплати внеску визначаються у договорі, укладеному з органом місцевого самоврядування, з урахуванням загальної кошторисної вартості будівництва.



Теги:прокуратура Чернігівської області, соціальний внесок, забудовники


Читайте також



Коментарі (0)
avatar