реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ГРОШІ

Три найбагатші людини в світі володіють статками рівними багатствам 40 найбідніших країн. У Китаї хлопці і дівчата, що бажають одружитися, пишуть короткі дані про себе і вимоги до партнера на банкнотах. Ці шлюбні оголошення вільно пересуваються по країні, у багатьох випадках досягають мети, незрідка стаючи родинною реліквією.

Згідно з дослідженням «The Wall Street Journal» (США), половина опитаних пар регулярно брешуть своїм половинам з приводу доходу і витрат. Чоловік, як правило, занижує рівень своїх прибутків, а дружини – рівень витрат.

Найдорожче хобі в світі – садівництво. В цілому людство витрачає на нього значно більше грошей, ніж на яхти і колекціонування антикваріату.

Серед жителів сходу і півдня Китаю, що в середньому володіють статками по 2,2 млрд. юанів (275 млн. дол.) було проведено дослідження з метою з'ясувати їх відношення до грошей. Як виявилось, більшість мільйонерів ненавидять і люблять гроші одночасно. Деякі з них повідомили, що одній з головних речей, принесених їм багатством, було роздратування.

Найдивніша за назвою венеціанська монета 16 століть, іменована, як “ґазетта”. І, до речі, спочатку була саме вона, а газети з'явилися пізніше.

Найбільшу колекційну ціну з числа грошових знаків, що мають право звернення, має банкнота США 1934 р. випуску номіналом в 10 000 доларів. Каталоги оцінюють такий знак, що знаходиться в банківському збереженні, в 30 тисяч доларів.

Із сайту ПАНЯНКА




Теги:китай, колекціонери, Гроші, історія грошей


Читайте також



Коментарі (0)
avatar