реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чотирьох воїнів провели в останню путь

29 липня на Чернігівщині провели в останню путь ще чотирьох військових – солдата Ігоря Гуза, солдата Андрія Близнюка, старшого солдата Романа Хніпеля та солдата Валентина Левченка. Про це повідомляє обласний військкомат на своїй Фейсбук-сторінці.

Як йдеться в повідомленні, Ігор Гуз народився 28 червня 1987 в селищі Куликівка. Після закінчення місцевої школи навчався у Чернігівському училищі №10, де здобув спеціальність кухаря. Жив з родиною у Куликівці, але працював у Чернігові менеджером.

Після російського наступу 24-го лютого Ігор одним із перших прийшов до місцевого територіального центру комплектування. Трохи згодом він приєднався до складу 58-ї окремої мотопіхотної бригади, разом з якою обороняв Бахмут, де 20 липня 2022 року загинув від уламкового поранення під час російського ракетного обстрілу. Вдома у нього залишились маленький син, дружина і батьки.

Андрій Близнюк народився 10 жовтня 1979 у Ніжині, тут навчався у школі №13. Зі слів сестри Наталії Андрій дуже любив грати в футбол, навіть мріяв стати футболістом. Після закінчення 11-го класу він вступив до місцевого училища №35, де вивчився на водія. Потім пішов до армії, служив під Одесою. По закінченню служби вступив до Ніжинського агротехнічного інституту, здобув спеціальність інженер.

Чотири останні роки Андрій з дружиною та сином проживали в Ірпені. Після 24-го лютого родину він вивіз на Західну Україну, а сам вирішив долучитися до оборонців.

22 липня під час виконання бойового завдання Андрій потрапив під російський ракетний обстріл в місті Апостолові на Дніпропетровщині.

Роман Хніпель народився 20 серпня 1993 року у Ніжині. Закінчив школу №10 та гімназію №3, а після 8-го класу пішов навчатися до училища №35. Згодом вступив до Ніжинського агротехнічного інституту, закінчивши його на відмінно. Через певний час Роман пішов служити до армії в Нацгвардію міста Запоріжжя, де і залишився за контрактом. Був направлений під Маріуполь, а після 24-го лютого потрапив на Азовсталь у складі 8-го окремого гірсько-штурмового батальйону.

Зі слів батька Юрія Михайловича Роман захоплювався гітарою, барабаном, комп’ютерною технікою. Любив риболовлю та обіцяв батькові по поверненню порибалити. Під час військових дій на зв’язок виходив не часто, оскільки не було можливості (близько одного-двох разів на тиждень). Згадав батько і його слова: "Тато, ми тут до кінця".

Під час боїв на Азовсталі в середині квітня Роман загинув.

Валентин Левченко народився 10 листопада 2003 року в селі Козилівка на Корюківщині. Тут закінчив місцеву школу, після чого переїхав на подальше навчання у Київ.

З початком повномасштабного російського вторгнення він добровільно прийшов до місцевого територіального центру комплектування. Так він потрапив до складу військової частини А4081.

19 липня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Дементіївка на Харківщині він потрапив під російський обстріл.
Суспільне\Чернігів



Теги:російсько - українська війна, Ніжин, Козилівка, Маріуполь, Куликівка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar