реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

"Чорний" ринок зброї: СБУ на варті

Торгівля зброєю та боєприпасами є одним з найбільш прибуткових видів злочинного бізнесу. Як відомо, серед джерел наповнення “чорних” ринків цим смертоносним товаром є і військові склади. Саме звідти деякі нечисті на руку військові особи виносять на продаж зброю та вибухівку, яка потім опиняється в арсеналі кримінальних структур.

Нещодавно співробітники Управління Служби безпеки України в Чернігівській області виявили та затримали організовану злочинну групу осіб, які займались збутом вибухових речовин та боєприпасів.

Як було з'ясовано, цей протиправний бізнес налагодив військовослужбовець однієї з військових частин, яка дислокується на території області. Для реалізації своїх злочинних намірів він залучив ще двох колег.
Зловмисники розробили план заволодіння боєприпасами. Організатор оборудки у свою чергу домовився про збут викраденого.

У визначеному заздалегідь місці військові “комерсанти” передали “товар” замовнику, за який отримали 10 тис. гривень. Але радіти від незаконно отриманого прибутку довго не довелось. Операція з затримання зловмисників, у якій було задіяно спецпідрозділи Управління, відбулась за лічені хвилини.

Під час огляду автомобіля у відсіку для запасного колеса було виявлено електродетонатори та вибухові пристрої, до складу яких, за висновками спеціалістів, входило близько 4 кг таких потужних вибухових речовин, як тротил, тетрил та гексоген.
На даний час стосовно військовослужбовців порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 28, ч. 2 ст. 410 (Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем, вчинене в складі організованої злочинної групи) Кримінального кодексу України. Санкція зазначеної статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. Триває слідство.

Прес-група Управління СБ України
в Чернігівській області




Теги:кримінальні структури, зброя, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar