реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

«Чорна зарплата» в білих конвертах -- кримінал!

На сьогоднішній день у нашому суспільстві дуже гостро стоять питання дотримання вимог трудового законодавства при виплаті заробітної плати. Проблем у цій сфері чимало, і тим більш значущими вони стають тому, що для переважної більшості громадян заробітна плата — єдине джерело доходу.

«Зарплата в конвертах» або зарплата «по декількох платіжних відомостях», оформлення на роботу з неповним робочим днем (при фактичному відпрацюванні повного робочого дня), прийняття на роботу з «випробувальним терміном» без нарахування за цей час заробітної плати та інші порушення законодавства про оплату праці — це нелегальний шлях зменшення сум податків, заснований на свідомому, кримінально караному використанні методу приховування прибутків від податкових органів, а також на навмисному перекручуванні бухгалтерської та податкової звітності.

Наслідки ухилення від сплати податку з доходів негативні і не вигідні нікому: для держави — у вигляді недоотриманих податків (слід пам’ятати, що податок з доходів фізичних осіб є найбільш бюджетоутворюючим податком для наповнення саме місцевого бюджету, від якого залежить розвиток соціальної сфери міста, у якому ми живемо) і низького рівня пенсій теперішніх пенсіонерів, для робітника — в подальшому це низький рівень пенсій, тому що нарахування та виплата пенсій здійснюється від легально нарахованої та виплаченої заробітної плати саме зараз. У цій ситуації винні як роботодавець, так і працівник, який погоджується отримувати «нелегальну» заробітну плату.

Станом на 01.02.2010 р. заборгованість по заробітній платі складає 11,5 млн. грн.
Найбільше погашення заборгованості відбулося по ВАТ „Чернігівське Хіимволокно” – 585,5 тис. грн.

Працівниками ДПІ у м. Чернігові постійно проводиться аналіз щодо виплати заробітної плати менше законодавчо встановленої. За результатами такої роботи скорочено заборгованості на суму – 1071,4 тис. грн., сплачено ПДФО – 148,3 тис. грн.

Податківці закликають громадян: якщо вам стали відомі факти виплати заробітної плати «в конвертах», звертайтесь за тел. 652-809.
Алла Супрун, начальник відділу адміністрування майнових податків ДПІ у м. Чернігові




Теги:Чернігівське Хімволокно, Податки, джерело доходу, кримінальна відповідальність, нелегальна зарплата


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Что за бред, все получают в конвертах потому что такие интересные налоги что чесному человеку жить не реально, а налоговая в большинстве случаях смотрит на злоупотребления сквозь пальцы "Это очень выгодно для них"
avatar
2
Який сенс сплачувати податки, якщо 50% цих податків розкрадається, 30% використовуються з нульовим ефектом, а ті 20% які залишаються ідуть на обслуговування так називаємих державних структур, їхніх бандформувань і підкуп зомбованих мас для продовження свого перебування біля корита.
avatar