реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Чому Зеленський приховує своїх ставлеників

Я ніяк не міг зрозуміти, чому Зеленський приховує імена двох визначальних чиновників: голови адміністрації президента та секретаря РНБО. Вони вкрай необхідні безтолковому преЗєденту. Сам новічок не вміє ні переговори вести, ні з журналістами спілкуватися, ані не спроможний увійти в курс справ та почати переймати владу від чинного Президента Порошенка. Натомість, він примножує скандали, регулярно виставляє себе ідіотом, абсолютно не готовий до дня, коли влада звалиться до його рук. І не ставить перед собою обох чиновників, які могли б його представляти.

Мені здається, що, принаймні, з кандидатом на посаду голови адміністрації все стало на свої місця. Річ у тому, що реальний вигодонабувач президентських виборів олігарх Коломойський, оскільки перейшов до розряду ворогів Сполучених Штатів Америки, не може носа висунути за межі Ізраїля. А, як я вже писав, Україна - держава "контактної політики", тому новічка треба не просто контролювати, а постійно тримати в руках. Це можна робити за допомогою своєї людини на посаді голови адміністрації преЗЄдента - він має бути дійсно довіреною особою олігарха. Таких в Україні не надто багато - Бєня вмів псувати відносини з людьми й множити своїх ворогів. Але на посаду надавався такий собі довірений юрист Андрій Богдан. Він спершу повністю утримував під контролем виборчу кампанію (про це йшлося в розслідуваннях Бігус-інфо), а зараз контролює кожен крок новічка.

Звісно, призначити головою адміністрації юриста Коломойського - це трохи не комільфо. Але останніми тижнями йшла доволі активна кампанія з відмивання Богдана - численні інтерв'ю та коментарі про його виключно ділові контакти з олігархом та дружні стосунки з Зеленським. Для неперебірливих 73% це б зійшло за чисту монету. Але була одна проблема - Богдан перебуває під люстрацією як високопосадовець часів Януковича, а тому до 2024 року не може працювати на держслужбі. Ну але такі детальки ніколи не турбували олігарха - він завжди вмів "мотивувати" українських суддів. Цього разу взялися вмотивувати аж сам Конституційний Суд. Одне просте рішення про скасування закону про люстрацію і Андрій Богдан уже більше не одіозна люстрована постать режиму януковича, а цілком добропорядний громадянин. Саме про це домовлявся Богдан під час утаємниченого візиту до голови КСУ. Але щось пішло не так. Візит відстежили й злили Бігусу, а той уже зробив те, що вміє найкраще - швидко й гучно поширив інформацію, як і докази зв'язків найближчої родини голови КСУ з командою Зеленського. І в той день, коли Конституційний Суд уже мав розглянути закон про люстрацію на предмет конституційності, вибухнув скандал і судді більшістю голосів висловили недовіру своєму очільнику.

Коли скандал лише почав розгорятися, до Києва терміново прилетів партнер Коломойського Боголюбов, але він - не Бєня, його впливів недостатньо, щоб переломити весь склад КСУ та закрити рота численним журналістам. І тепер ситуація для Зеленського зовсім ідіотська. Він прискорював час інавгурації, а тут більше до речі вже відкладати подію. Бо після інавгурації вже ні на мить відкладати оголошення ключового призначення не можна. А тупуватий новічок без поводиря навіть в президентський кабінет зайти боїться. А якщо й зайде, то таких проблем наробить... І головне: не лише для країни, але й для своїх господарів. Для них же інтереси країни завжди на другому місці. А в нас розкручується дуже жорстка інтрига. Потерпілою стороною звично буде вся країна. На жаль, не лише 73% насєлєнія, яке зробило такий тупий вибір, але й інша, адекватна чверть українського народу...

Тарас ЧОРНОВІЛ

Уолає із сайту радіо "Свобода"



Теги:Тарас Чорновіл, перемога Зеленського, Коломойський, Адміністрація президента


Читайте також



Коментарі (0)
avatar